Voeding

Aardbeien gezond | Voordelen van aardbeien

aardbeien gezond | voordelen van aardbeien | aardbeien
Geschreven door Bodyheal

De aardbei is een zeer populair fruitsoort. In de zomer zijn aardbeien in elk supermarkt te vinden. Behalve dat aardbeien lekker zijn, zijn aardbeien gezond. Waarvoor zijn aardbeien gezond? Dat is allemaal te vinden in dit artikel. Dus lees snel verder!

Voedingswaarde van aardbeien per 100 gram

36 Calorieën
0,8 g Eiwitten
6,5 g Koolhydraten
0,4 g Vetten
31 g Water
2 g Voedingsvezel
2 mg Natrium

Aardbeien gezond | Gezond afvallen

Het is mogelijk om met aardbeien gezond af te vallen! Om wat duidelijker te zijn, stimuleert het de vetverbranding. Aardbeien hebben zijn rode kleur namelijk te danken aan de verschillende antioxidanten, die ze bevatten, voornamelijk aan de antioxidant anthocyaan. Deze antioxidant stimuleert de vetverbranding en is dus ideaal als een tussendoortje tijdens elk dieet!

Aardbeien gezond | Tegen kanker

Dankzij de vitamine C, A en B6 kunnen ze helpen bij het bestrijden van kanker. Daarnaast bevatten ze een stof genaamd ellaginezuur die de groei van de kankercellen remt. Hierdoor heeft het dus twee werkingsmechanismen ertegen.

Aardbeien gezond | Voor botten

zijn aardbeien gezond voor de botten? Jazeker zijn aardbeien gezond voor de botten. Dit hebben ze te danken aan de vitamine K en de mineralen magnesium & kalium die goed zijn voor de instandhouding van het botweefsel! Dus door een juiste hoeveelheid dagelijks ervan te eten zal je op lange termijn een groot voordeel ervan over houden.

Aardbeien gezond | Tegen zuurstofradicalen

Een ander reden waarom aardbeien gezond zijn is, omdat aardbeien de groei van superoxide dismutase bevorderen. Superoxide dismutase bestrijdt de zuurstofradicalen 1000 keer sneller dan het enzym katalyse. Doordat ze de groei bevorderen heeft het dus een directe werking tegen de bestrijding van zuurstofradicalen.

Aardbeien gezond | Voor de hersenen

De natuurlijke suikers in aardbeien werken als brandstof voor de menselijke hersenen. Daarnaast hebben ze ook een positieve werking voor de cognitieve functies (bijvoorbeeld concentratie en geheugen) van de hersenen, dankzij de vele vitamines en het foliumzuur. Nog een reden dus waarom aardbeien gezond zijn.

Aardbeien gezond | Tegen hart- en vaatziekten

Ze zijn ook zeer rijk aan vezels, foliumzuur, vitamine D, Kalium en flavonoïden. Deze stoffen stimuleren de functie van slagaders en voorkomen bloedstollingen. Vitamine D helpt de hartspier door het sterker te maken en efficiënt te laten werken. Dus met name voor hartpatiënten is het sterk aangeraden om ze te eten.

Aardbeien gezond | Voor de ogen

Tenslotte zijn aardbeien gezond voor de ogen. In een aardbei vind je namelijk betacaroteen. Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Zoals jullie al zullen weten is vitamine A van groot belang voor een goed gezichtsvermogen.

Uit alle bovengenoemde voordelen van aardbeien kunnen we concluderen dat aardbeien gezond zijn en dat ons lichaam veel voordelen heeft als wij ze eten. Voeg het daarom vandaag nog toe aan je dagelijkse voeding en profiteer van de vele voordelen van aardbeien.

Over de auteur

Bodyheal

3 Reacties

Laat een Reactie achter