Verzorging

Acne tegengaan | Hoe kan je acne stoppen?

acne tegengaan
Geschreven door Bodyheal

Acne oftewel jeugdpuistjes komt meestal voor tussen de 15 en 25 jaar. Dit komt doordat de klieren in je huid meer talg gaan produceren en dit tot verstopte of ontstoken talgklieren (acne) kan lijden, hierdoor ontstaat wat wij allemaal wel kennen, acne. Acne kan niet snel genezen worden. Maar je kan wel acne tegengaan. Er zijn een aantal handelingen die je dan het beste kunt vermijden. Lees snel verder om ze allemaal te weten.

Acne tegengaan

Acne stoppen kan helaas niet zo snel. Maar je kunt acne tegengaan door de volgende handelingen te vermijden.

– Niet wassen met zeep ( dit kan de acne verergeren, gebruik daarom een PH neutrale zeep )
– Niet veel zweten
– Niet snoepen
– Niet roken
– Geen stress
– Goed gezicht wassen
– Niet wrijven of peuteren aan de puisten
– Niet uitknijpen, dit veroorzaakt nieuwe puisten en littekens
– Gebruik absoluut geen make-up
– Vermijd veel zonlicht

Benzoylperoxide 5% gel | Acne tegengaan

Acne tegegaan kan met benzoylperoxide. Deze medicijn gaat verdikking van opperhuid tegen. Ook heeft het een remmende werking tegen de ontsteking en groei van bacteriën, wat dus goed tegen acne is. Wat je verder van dit medicijn moet weten is dat het vrijwel elk materiaal verbleekt. Dus pas op met het dragen van brillen, petten en dergelijke, zorg ervoor dat ze het medicijn niet direct aanraken, of maak anders het gedeelte even schoon.

tretinoïne (crème/lotion) | Acne tegengaan

Deze crème/lotion is verkrijgbaar in verschillende sterktes en helpt tegen mee-eters en acne. Gebruik vlak voor of tijdens zwangerschap wordt streng afgeraden. Dit medicijn is enkel op recept verkrijgbaar. Een middel die hierop lijkt en zonder recept verkrijgbaar is, is adapaleen. Ook adapaleen acne stoppen.

Ook is het handig om het artikel te lezen over goedkope en effectieve gezichtsverzorging, Hier zul je over goedkope en effectieve gezichtsverzorging lezen, wat je dan kan toepassen. Dit zal ook een positieve werking kunnen hebben tegen je acne!

Photo by tommerton2010 / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

1 Reactie

Laat een Reactie achter