Voeding

Is ananas gezond? Voordelen van ananas

Ananas gezond
Geschreven door Bodyheal

De ananas is eind vijftiende eeuw ontdekt en is sindsdien zeer populair. De meeste van ons zullen wel weten dat de ananas gezond is. Waar is het echter precies goed voor? In dit artikel vind je alle voordelen van de ananas.

Ananas gezond | als bloedverdunner

Een van de redenen waarom ananas gezond is, komt door de stofje bromelaïne. Vooral verse ananas bevat bromelaïne. Bromelaïne werkt als een bloedverdunner. Dit geldt echter niet als het in blik is. Blikwaar is giftig! Koop daarom lekkere verse ananassen.

Ananas gezond | als ontstekingsremmer

Het is een natuurlijke ontstekingsremmer.  Het bevat zowel stoffen die ontstekingen regulieren als verminderen.

Ananas gezond | voor de bloeddruk

Een andere reden waarom ananas gezond is, zijn de hoge kaliumgehalte en lage natriumgehalte. Hierdoor reguleert het de bloeddruk, voorkomt het hypertensie en helpt het cardiovasculaire systeem.

Ananas gezond | voor de mond

Het bevat stoffen die de tanden beschermen en tandvlees gezond houden. Het is een sterke anti-oxidant daarom is het ook gezond voor de algemene mondgezondheid. De hoge hoeveelheid mangaan ondersteunt ook de opbouw van sterke botten en het behouden hiervan.

Ananas gezond | voor de huid

De natuurlijke straal van ons huid wordt onder andere veroorzaakt door vitamine A. Aangezien het vol zit met vitamine A kan het de huid verbeteren en weer laten stralen. Nog een reden dus waarom ananas gezond is.

Ananas gezond | voor de spijsvertering

Het neutraliseert overtollige zuren, stimuleert de vertering van eiwitten en ondersteunt de alvleesklier bij het reguleren van de spijsverteringsenzymen.

Ananas gezond | gezond afvallen

Het is mogelijk om met ananas gezond af te vallen. Je krijgt snel een vol gevoel bij het eten er van. Hierdoor zal je minder snel geneigd zijn om andere (ongezonde) snacks te gaan eten en als je minder gaat snacken (maar verder gezond eet en beweegt) dan zal je op een gezonde manier afvallen.

Ananas gezond | voor astma

Een ander reden waarom ananas gezond is, is het betacaroteen in ananas. Betacaroteen heeft naast een positieve werking op het gezichtsvermogen ook veel andere voordelen. Mensen die bijvoorbeeld ananas of pompoen/wortels  eten, hebben een kleiner kans op astma en nog een reeks andere aandoeningen.

Ananas gezond | als bloeddrukverlager

De bloeddrukverlagende werking komt onder andere door de mineraal kalium. Daarnaast is kalium ook betrokken bij de bescherming van het brein en het versterken van spieren.

Ananas gezond | voor het immuunsysteem

Tenslotte is ananas gezond, omdat het voor een gezonde spijsvertering zorgt. Een gezonde spijsvertering helpt het immuunsysteem. De weerstand tegen ziektes en virussen komt namelijk voor een groot deel uit de darmen. Twee belangrijke voedingstoffen hiervoor hieruit zijn vitamine C en bromelaïne.

Zoals je kunt afleiden van de bovengenoemde weetjes, is de ananas gezond en helpt het bij veel verschillende zaken in het lichaam. Wacht dus niet met het toevoegen van ananas in je dagelijkse voeding en geniet van de vele voordelen van ananas.

Photo by erfan a. setiawan/ CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter