Voeding

Is avocado gezond? Voordelen van avocado

avocado gezond | voordelen van avocado | avocado
Geschreven door Bodyheal

Wist jij dat de avocado gezond is? Deze voordelen van avocado’s in dit artikel ken je vast nog niet! Avocado’s worden ook wel het meest perfecte voedsel ter wereld genoemd. Deze titel heeft de avocado te danken aan de voedseldeskundigen die beweren dat avocado’s alles bevatten wat de mens nodig heeft om te overleven. Daarnaast draagt de avocado ook bij aan de bestrijding van veel aandoeningen. Kortom de voordelen van avocado zijn onbegrensd.

Avocado gezond | Tegen alzheimer

Verschillende studies hebben aangetoond dat de avocado gezond is voor alzheimer patiënten. De internationale tijdschrift ‘Alzheimer disease and associated disorders’ heeft namelijk bekend gemaakt dat avocado de progressie van de ziekte van alzheimer vertraagt of zelfs omkeren. Deze conclusie wordt getrokken uit jaren van klinische studies. Volgens deze studies kunnen hoge dosis vitamine E zowel de vrije radicalen als de opbouw van eiwitten bij geheugenverlies neutraliseren. Hiernaast heeft foliumzuur ook een gunstige deelname bij het tegengaan van alzheimer. Foliumzuur helpt namelijk de vorming van verwarde zenuwvezels te voorkomen.

Avocado gezond | Voor de hersenen

Uit de alinea hierboven kun je natuurlijk al afleiden dat de avocado gezond is voor de hersenen. Maar naast de hierboven genoemde voordelen bevatten avocado’s nog iets wat uiterst belangrijk is voor goede hersenen. Dit zijn namelijk de onverzadigde vetten, waaronder o.a. omega 3 vetzuren. Deze vetzuren verbeteren het geheugen en zouden zo ook een bijdrage kunnen leveren bij het tegengaan van alzheimer.

Avocado gezond | Gezonde voeding tijdens zwangerschap

Is de avocado gezond voor zwangere vrouwen? Ja, uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de avocado gezond is voor zwangere vrouwen. Voldoende foliumzuur tijdens zwangerschap verkleint namelijk de kans op afwijkingen bij de geboorte en op latere leeftijd. Ook na de zwangerschap is het belangrijk dat kinderen voldoende foliumzuur binnen krijgen. Foliumzuur is namelijk belangrijk tijdens periodes van snelle celdeling. Dit meldt de ‘National Institute of Health Office’. Voor meer voeding dat aangeraden is tijdens de zwangerschap lees het artikel over gezonde voeding tijdens zwangerschap.

Avocado gezond | Tegen kanker

Dankzij het werkstofje luteïne (een carotenoïde) weten avocado’s bescherming te bieden tegen kanker. Bovendien vermindert luteïne de kans op macula degeneratie en op blindheid bij 65-plussers. Een te kort aan luteïne is namelijk de voornaamste oorzaak voor blindheid bij 65-plussers.

Avocado gezond | Als ontstekingsremmer

Omega-3 vetzuren zijn al eerder genoemd maar ze hebben nog een voordeel. Het zijn namelijk natuurlijke ontstekingsremmers. Avocado’s zijn rijk aan omega-3 vetzuren en kunnen daarom uitstekend als natuurlijke ontstekingsremmers dienen.

Avocado gezond| Als natuurlijke cholesterolverlager

Avocado’s zijn rijk aan bèta-sitosterol. Bèta-sitosterol veroorzaakt een daling van het slechte LDL cholesterol en verhoogt het goede HDL cholesterol. Daarom hoort de avocado zeker thuis in het rijtje van cholesterolverlagende voeding. Nog een reden dus waarom de avocado gezond is.

Avocado gezond | Verkleint kans op hoge bloeddruk & suikerziekte

Er is nog een reden waarom de avocado gezond is. Dankzij de mineraal kalium verkleint de avocado namelijk ook de kans op een hoge bloeddruk en heeft het een remmende werking op de insuline productie, waardoor de kans op suikerziekte ook wordt verkleint. De avocado kan daarom ook gebruikt worden als natuurlijke bloeddrukverlager.

Avocado gezond | Voor haargroei

Haaruitval is bij veel mensen een groot probleem. Avocado’s hebben een aantal werkstofjes die de haargroei kunnen ondersteunen. Dit zijn namelijk bèta-sitosterol en vitamine E. Bèta-sitosterol wordt ook als haargroeimiddel verkocht.

Avocado gezond | Tegen hart- en vaatziekten

Tenslotte is het ook zo, dat de avocado gezond is voor mensen met hart- en vaatziekten. Avocado’s bevatten veel verschillende vetzuren waaronder omega-3 en omega-9. Deze vetzuren die in het verleden als ongezond bestempeld werden, zijn erg gezond en bieden bescherming aan tegen hart- en vaatziekten. De avocado is daarnaast ook een natuurlijke bloedverdunner.

Na alle bovengenoemde eigenschappen van de avocado is het hopelijk wel duidelijk geworden dat de avocado gezond is. Voeg het toe aan je dagelijkse voeding en maak gebruik van de vele voordelen van avocado. Op het internet zijn veel verschillende avocado recepten te vinden voor heerlijke gerechten.

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter