Voeding

Is banaan gezond? 10 Voordelen van banaan

Banaan gezond
Geschreven door Bodyheal

De banaan is een heerlijke fruitsoort maar in hoeverre is de banaan gezond? En waarvoor is de banaan gezond? Dat gaan we bespreken in dit artikel. Om te beginnen kan ik zeggen dat bananen gezond zijn, heel gezond zelfs. Ze bevatten namelijk erg veel vitaminen, mineralen en spoorelementen zoals vitamine B3, B6, A, C en kalium, magnesium, fosfor, ijzer, tryptofaan en selenium. Hieronder volgen de 10 voordelen van bananen.

Banaan gezond voor een goede darmwerking

Een van de bekendste redenen waarom banaan gezond is, is zijn functie voor de darmen. Een banaan bevat namelijk veel voedingsvezels. Dit zijn plantaardige deeltjes die niet verteerd worden en je lichaam dus onverteerd verlaten. Deze vezels zijn noodzakelijk voor een goede darmwerking.

Banaan gezond | tegen verkoudheid/griep

Een banaan is ook een natuurlijk medicijn tegen virale infecties als griep of verkoudheid. Het zal je helpen om sneller uit de symptoom fase te geraken.

Banaan gezond | Natuurlijke Antidepressiva

Dankzij de tryptofaan, die omgezet wordt in je lichaam naar serotonine, hebben bananen ook nog een antidepressiva werking. Serotonine tekort is namelijk vaak de oorzaak van depressies. Een belangrijke reden dus om niet te vergeten dat de banaan gezond is.

Banaan gezond | tegen brandend maagzuur en misselijkheid

Een banaan heeft ook een zuurremmende werking, net zoals yoghurt en melk. Hierdoor kalmeert het je maagzuur en is het werkzaam tegen brandend maagzuur en misselijkheid.

Banaan gezond | tegen bloedarmoede

De reden waarom de banaan gezond is voor bloedarmoede is omdat het rijk is aan ijzer. Ijzertekort kan erg schadelijk zijn, vooral tijdens de zwangerschap, aangezien de ijzergehalte dan hoger is dan normaal. Hierdoor wordt het aanmaken van hemoglobine bevorderd en zullen de eters ervan dan ook minder kans hebben op bloedarmoede. Waar zit het meeste ijzer in? Lees het artikel ‘ijzerrijke voeding‘.

Banaan gezond | voor regeling van de bloeddruk

Dankzij het kalium in een banaan wordt de regeling van de bloeddruk gestimuleerd en daardoor verminderd de kans op aandoeningen aan de kransslagaders. Dit is natuurlijk indien men een normale hoeveelheid ervan eet.

Banaan gezond | voor nicotine tekort herstel

Het klinkt misschien erg vreemd, maar voor de mensen die willen stoppen met roken kan een banaan zeer behulpzaam zijn. Ze bevatten namelijk de vitamines B6, B12 en magnesium, die het lichaam helpen te herstellen van een nicotine tekort. Kort gezegd, het stopt je drang naar nicotine! Een belangrijke reden voor de rokers dus om te onthouden dat de banaan gezond is!

Banaan gezond | reguleren bloedsuikerspiegel

Ook is de banaan gezond voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Een banaan bevat namelijk vitamine B6, deze vitamine helpt bij de regeling van het glucosegehalte in het bloed, waardoor je met een banaan je bloedsuikerspiegel kan reguleren, bij aanbevolen hoeveelheid.

Banaan gezond | tegen hartaanval

Onlangs is er volgens een studie in ‘The New England Journal of Medicine’ gepubliceerd dat men door het dagelijks eten van een banaan de kans op hartaanvallen met 40% verminderd. Hiermee is het een goed middel ter preventie van een hartaanval.

Banaan gezond | tegen wratten

Ten slotte is er nog een reden waarom de banaan gezond is. Ze zijn namelijk ook nog is een natuurlijke medicijn tegen wratten. Plak een stuk bananenschil op de wrat, de wrat zal net zolang krimpen totdat het helemaal verdwenen is. Deze werking komt doordat de bananenschil een antivirale substantie heeft aan de binnenkant die toeneemt naarmate de banaan ouder wordt.

Uit alle genoemde weetjes hierboven kunnen we concluderen dat de banaan gezond is en dat ons lichaam veel voordelen heeft als wij ze eten. Profiteer dus ook van de vele voordelen van banaan.

Over de auteur

Bodyheal

2 Reacties

Laat een Reactie achter