Medisch Voeding

Is chiazaad gezond? Voordelen van chiazaad

chiazaad gezond
Geschreven door Bodyheal

Is chiazaad gezond ? Waarvoor is chiazaad gezond? Hoe kan ik chiazaad gebruiken? Dit zijn allemaal vragen die we in dit artikel beantwoorden. Chiazaad komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is allang bekend dat met chiazaad afvallen mogelijk is, daarom wordt het al eeuwenlang gebruikt voor een gezond en slank lichaam. Dit wondermiddel wordt nu gelukkig steeds populairder, nadat het bijna was vergeten door moedernatuur. 

Chiazaad gezond | reguleren de bloedsuikerspiegel

Chiazaad helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit komt met name doordat een chiazaad tot wel 9 keer zijn eigen gewicht in water kan opnemen. Hierdoor vertraagt het ook dus de opname van de koolhydraten, waardoor er minder pieken in de bloedsuiker niveaus ontstaan en ook minder trek in zoetigheid.

Chiazaad gezond | de rijkste bron van omega 3

Een van de belangrijkste redenen waarom chiazaad gezond is, is omdat het rijk is aan omega 3. Chiazaad bestaat voor 1/5 deel uit omega 3! ze bevatten 6 keer meer omega 3 dan zalm. Dit maakt het de rijkste bron van omega 3! Dus bij matige wekelijkse inname ervan zorg je er altijd voor dat je genoeg omega 3 hebt!

Chiazaad gezond | bevatten veel vezels

Ze zijn een superbron van vezels. Ze bevatten twee keer zoveel vezels als zemelen. Vezels zijn goed voor de stoelgang. Hiervoor moeten ze zo’n 10 minuten in water hebben gelegen. Vervolgens ontstaat er een gel-achtig substantie. Deze substantie is een ideale geneesmiddel voor darm- of spijsverteringsproblemen.

Chiazaad gezond | gaan ouderdom tegen

Er is nog een reden waarom chiazaad gezond is. Antioxidanten zijn namelijk in grote mate aanwezig in chiazaad. Dankzij deze antioxidanten neutraliseren ze vrije radicalen, waardoor huid- en orgaanveroudering tegen wordt gegaan. 

Chiazaad gezond | voor de botten en tanden

Chiazaad bevat veel calcium. Zo’n zes keer meer dan melk. Hierdoor zijn ze op lange termijn een goed middel tegen botontkalking bij matige inname. Nog een belangrijke reden dus waarom chiazaad gezond is.

Hoe eet je chiazaad? Chiazaad recepten

Tegenwoordig zijn er veel verschillende chiazaad recepten. Je kunt ze bijvoorbeeld in water weken of lekker door je smoothie, havermout of yoghurt doen. Ze zijn ook lekker in een broodje of een muffin. Natuurlijk kan je er ook zelf mee experimenteren!

LET OP!

Chiazaden zijn natuurlijke bloedverdunners. Door de bloedverdunnende werking wordt het daarom afgeraden voor mensen die bloedverdunners gebruiken. Het is belangrijk om het eten ervan langzaam op te bouwen en te kijken hoe het lichaam erop reageert.

Begin dus vandaag met het toevoegen van dit wondermiddel aan jou dagelijkse voeding en profiteer van de voordelen van chiazaad!

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter