Bewegen

4 snelle manieren om je conditie op te bouwen

Conditie opbouwen
Geschreven door Bodyheal

Conditie opbouwen kan op verschillende manieren. Het is daarbij wel van belang dat je het rustig opbouwt. Dat geldt vooral voor mensen die een slechte conditie hebben. Bijvoorbeeld vanwege weinig beweging of rookverslaving. Vandaag gaan we verschillende manieren bespreken waarmee je je conditie een boost kan geven. 

Conditie opbouwen met hard lopen

Bij hardlopen is het belangrijk dat je je op je gemak voelt, oftewel je moet zorgen voor goed materiaal. Fijne hardloopschoenen zijn bij het hardlopen een must. Verder is het verstandig om een schema te maken. Het is belangrijk dat je begint met wandelen, vervolgens hardlopen en dan weer wandelen, zodat je spieren, je hart en je longen op gang komen. In dit schema moet je dan ook je opbouw verwerken. Je hoeft je niet perse hieraan te houden. Als het niet werkt moet je het langzamer opbouwen en beslist niet je lichaam teveel inspannen, want dan kun je blessures oplopen of zelfs je motivatie verliezen. Door dagelijks te hard lopen wordt je conditie binnen no time aanzienlijk verbeterd.

Conditie opbouwen met fietsen

Laat je auto zo nu en dan gewoon voor de deur staan en pak de fiets! Ondanks dat je door fietsen je conditie langzamer opbouwt dan door middel van hardlopen is het zeer populair als conditie training. Dat is meteen ook de reden dat ik een beginner zou aanraden om eerst zijn conditie op te bouwen door middel van fietsen en vervolgens hardlopen. Deze 2 manieren kun je natuurlijk ook combineren. Ook hierbij speelt materiaal een belangrijk rol. Zo is een fijne fiets, kleding en motivatie al het halve werk.

Conditie opbouwen met touwtje springen

Touwtje springen is zeer populair als conditie training. Zowel voor beginners als voor gevorderden & zelfs professionals. Behalve conditie training is touwtje springen ook een effectieve manier om gezond af te vallen. Zoals elk andere manier maak je hierbij ook gebruik van een zelf opgestelde schema. Dus bouw het langzaam op. Touwtje springen verbetert behalve je uithoudingsvermogen ook je coördinatie en je stofwisseling in rust. Daarnaast kun je het ook overal doen.

Conditie opbouwen met zwemmen

Als je plezier en conditie training wilt combineren & ook niet wilt dat iedereen je ziet zweten dan kun je kiezen om te gaan zwemmen. Begin met het opstellen van een schema. Bedenk daarbij wel dat je je strak aan het schema moet houden. Begin bijvoorbeeld met een paar baantjes langzaam te zwemmen, vervolgens 7/8 baantjes intensief te zwemmen en na afloop weer langzaam een paar baantjes te zwemmen. Door telkens de tijd bij te houden kun je je vooruitgang zien.

Over de auteur

Bodyheal

2 Reacties

Laat een Reactie achter