Voeding

Zijn Dadels gezond? Voordelen van dadels

dadels gezond
Geschreven door Bodyheal

Dadels hebben een heerlijke zoete smaak en zijn veel lekkerder dan ze eruit zien. Maar in hoeverre zijn dadels gezond? Waarvoor zijn dadels gezond? Kan je dadels toevoegen aan je dieet? Wat zijn de calorieën van dadels? Al die vragen zullen we beantwoorden in dit artikel.

Dadels gezond voor de botten en tanden

Dankzij de vitamine C zijn dadels gezond voor de botten en tanden. Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen. Daarom zijn dadels goed voor de groei, herstel en behoud van weefsels van onder andere tanden, botten, bloedvaten en groei.

Dadels gezond voor een goede darmwerking

Een ander belangrijk reden waarom dadels gezond zijn, heeft te maken met de vezels. Dadels zijn namelijk rijk aan vezels. Het is namelijk zo dat ze 8 gram vezels bevatten per 100 gram. Hierdoor zijn ze erg goed voor onze darmwerking.

Dadels gezond | als natuurlijke ontstekingsremmer

Ze bevatten verschillende fytonutriënten. Een daarvan zijn taminen. Deze soort van fytonutriënten hebben een ontstekingsremmende functie. Een belangrijke reden dus om niet te vergeten dat dadels gezond zijn.

Dadels gezond voor het immuunsysteem

Voor een goede en sterke immuunsysteem hebben wij verschillende mineralen nodig. Koper en zink die er ook in te vinden zijn, spelen in ons afweersysteem een erg belangrijke rol en zijn dus erg effectief voor een goed afweersysteem.

Dadels gezond | reguleren de bloeddruk

Zijn dadels gezond voor de bloeddruk? Ja, dadels hebben namelijk een bloeddruk regelend functie, dankzij kalium. Daarom kunnen ze ook worden aangeraden om te eten bij een bepaalde afwijking van de bloeddruk.

Dadels gezond | Gezond afvallen

De suikers in dadels worden niet omgezet tot vet. Dat heeft de Qassim Universiteit in Saoedi-Arabië beweert na onderzoek op dadels. Dus je hoeft dadels zeker niet te vermijden tijdens je dieet. Verder heeft de Qassim Universiteit ook beweert dat dadels tumorgroei remmen, natuurlijke ontstekingsremmers zijn en dat ze een gunstige effect hebben op mensen met diabetes.

Dadels gezond voor het Hart

Tenslotte zijn dadels gezond voor het hard. Bij de regulatie van het hart is fosfor nodig. En deze is ook weer te vinden in een dadel. Naast deze al deze voordelen bevatten ze veel meer stoffen die goed zijn voor ons lichaam zoals:

 • Natrium zorgt voor en goede vochtbalans bij normale inname
 • Ijzer zijn nodig bij de zuurstoftransport en voorkomen bloedarmoede en andere aandoeningen als gevolg van ijzertekort.
 • Magnesium is nodig bij de overdracht van prikkels
 • Zeaxanthine, luteïne hebben de volgende werkingen op het lichaam
  – Schakelen vrije radicalen uit Vitamine B
  – Stimuleert groei
  – Goed voor de hersenen
  – Gezond voor je haar, huid en nagels
  – Stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen
  – Goed voor je zenuw- en spijsverteringsstelsel

Dadels calorieën

In totaal bevat 100 gram dadels 277 calorieën. Hiervan komt ongeveer 1.3 uit de vetten, 6 uit de eiwitten en 270 uit de koolhydraten.

Uit al deze voordelen is het wel duidelijk geworden dadels gezond zijn en helpen bij veel verschillende processen in het lichaam. Wacht dus niet met het toevoegen van dadels in je dagelijkse voeding en profiteer ook van de vele voordelen van dadels

Over de auteur

Bodyheal

1 Reactie

Laat een Reactie achter