Medisch Voeding

Diarree stoppen | Voeding tegen diarree

diarree stoppen
Geschreven door Bodyheal

Er is sprake van diarree wanneer men drie keer of vaker dunne en waterige ontlasting heeft. Er bestaat gelukkig voeding tegen diarree. Diarree stoppen is in de meeste gevallen niet heel moeilijk. Je hoeft hier meestal geen medicatie voor te gebruiken. Diarree is echter de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen. Het veroorzaakt namelijk dehydratie en evenwichtsstoornissen die fataal kunnen zijn als er niks aan wordt gedaan.

Diarree stoppen | Knoflook

Diarree stoppen kan met de juiste voeding. Knoflook, bijvoorbeeld is zeker een voeding tegen diarree. Dit is gebleken uit een onderzoek waaruit blijkt dat knoflook heel effectief is tegen de campylobacter. De campylobacter is de oorzaak van veel voedselinfecties. Andere symptomen van een voedselinfectie zijn kramp, buikpijn en koorts.

Kurkuma  als voeding tegen diarree

Een ander voeding tegen diarree is Kurkuma. Kurkuma is een wondermiddel voor onze verteringsstelsel. Kurkuma poeder kun je als volgt gebruiken: los een klein beetje kurkuma poeder op in karnemelk of kokend water. Zowel kurkuma als kurkuma poeder kan dus diarree stoppen.

Diarree stoppen | Rijst en rijstwater

Kan rijst diarree stoppen? Jazeker, zowel rijst als rijstwater heeft namelijk een stoppende werking en behoort daarom ook tot de voeding tegen diarree. De benodigdheden voor rijstwater zijn natuurlijk twintig gram rijst en een liter water. Kook de rijst ongeveer een uur onder een zacht vlam en drink vervolgens zoveel mogelijk van het rijstwater.

Granaatappels als voeding tegen diarree

Om diarree onder controle te houden wordt aangeraden om het sap van granaatappel te drinken. Ideaal is het om vijftig ml granaatappelsap te drinken om het uur. In de meeste gevallen is de diarree vrij snel  verdwenen.

Diarree stoppen | Bananen

Verschillende studies tonen aan dat de banaan de spijsvertering vertraagt. Oftewel, bananen kunnen diarree stoppen . Daarom kan de banaan niet missen in het rijtje van ‘voeding tegen diarree’.

Wortelsap of wortelsoep als voeding tegen diarree

De sap of soep van wortels heeft een geweldige werking op de stoelgang. Het zorgt er namelijk voor dat het minder waterig wordt, waardoor je er sneller van diarree af zult komen, daarom behoren wortelsap en wortelsoep ook tot de voeding tegen diarree. Diarree stoppen kan dus ook met wortelsap of wortelsoep.

Diarree stoppen | Blauwe bessen (bosbessen)

Onder andere gedroogde blauwe bessen (bosbessen) worden in sommige landen gebruikt als voeding tegen diarree. Dankzij het stofje myrtilline bestrijdt het pathogene bacteriën en kan het zowel tegen diarree als obstipatie gebruikt worden. Verse bessen kunnen echter ook hulp bieden bij het verbeteren van de spijsvertering. Diarree stoppen kan dus zowel met verse als gedroogde blauwe bessen.

Water en diarree

Het is noodzakelijk om voldoende water te drinken als je diarree hebt. Zo voorkom je uitdroging en voorzie je het lichaam van voldoende vocht. Acht glazen water per dag wordt aangeraden.

Andere voeding tegen diarree

Diarree stoppen hoeft dus niet moeilijk te zijn. Met de juiste voeding tegen diarree zal het normaal gesproken binnen een dag over zijn.

Diarree bij baby

Diarree bij een baby kan gevaarlijke gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je er snel bij bent. Alles over diarree en uitdroging bij baby’s lees je in het artikel ‘diarree bij baby‘.

 

 

Photo by Evil Erin // CC BY

Over de auteur

Bodyheal

3 Reacties

Laat een Reactie achter