Voeding

Druiven gezond | Voordelen van druiven

druiven gezond | druiven
Geschreven door Bodyheal

Druiven zijn heerlijk als snacks, vooral tijdens warm weer. Maar zijn druiven gezond? En waarvoor zijn druiven gezond? Allemaal vragen die we zullen behandelen in deze artikel. Daarnaast hebben we ook het heerlijke wijn hebben we te danken aan druiven. Verder hebben druiven ze ook andere voordelen voor het lichaam. 

Druiven gezond | Tegen hart- en vaatziekten

Een belangrijke reden waarom druiven gezond zijn, omdat ze veel flavonoïden bevatten. Het gaat hier met name om de flavonoïden resveratrol en quercetine. Studies hebben aangetoond dat de resveratrol en quercetine de kans op hart- en vaatziektes verkleinen. Men zegt daarom ook wel dat Fransen minder hart- en vaatproblemen hebben door het regelmatig consumptie van wijn.

Druiven gezond | Bij maag- en darmproblemen

Dankzij de laxerende werking van druiven bevorderen ze de stoelgang. Zo kunnen ze effectief en snel helpen tegen obstipatie, verstoppingen en constipatie.

Druiven gezond | Voor de hersenen

Er zijn nog meer redenen waarom druiven gezond zijn. Druiven bevatten namelijk veel vitamine B’s en zijn daarom ook goed voor de hersenfunctie. ze bevatten behalve vitamine B6 nog de volgende B-vitamines, B1, B2, B3, B4, B5, B8, B9. Uit onderzoek van de ‘University of Oxford’ is gebleken dat een tekort aan vitamine B6 kan leiden tot hersenproblemen. Neem dus genoeg druiven en houd je hersenen gezond.

Druiven gezond | Natuurlijke cholesterolverlagers

Ze bevatten saponinen, ook wel zeepstoffen. Verschillende studies tonen aan dat deze stofjes zich binden aan de slechte cholesterol en deze uit je lichaam verwijderen. Druiven bevatten ook resveratrol. Resveratrol heeft zowel een bloeddrukverlagend als een cholesterolverlagend werking. Daarom behoren druiven ook tot de natuurlijke bloeddrukverlagers. Nog een reden dus waarom druiven gezond zijn.

Druiven gezond | Als energiebron

Ze zijn rijk aan druivensuiker. Druivensuiker, ook wel glucose genoemd, is een monosacharide. Druivensuiker is een belangrijke en eenvoudige bron voor energie. Daarom is het ideaal voor sporters en mensen die behoefte hebben aan een energieboost.

Druiven gezond | Tegen kanker

Tenslotte is er nog een reden waarom druiven gezond zijn. Zoals al eerder is genoemd in dit artikel bevatten druiven de flavonoïde quercetine. Het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO beweert dat quercetine kankercelgroei tegengaat. Er zijn echter meer voordelen van quercetine. Deze zijn hieronder genoemd.

– Quercetine werkt ook als een natuurlijke ontstekingsremmer.
– Quercetine kan ook helpen tegen allergieën als hooikoorts.
– Quercetine verkleint negatieve gevolgen van suikeromzetting (diabetes complicaties).
– Quercetine versterkt de werking van vitamine C.

Uit alle bovengenoemde weetjes kunnen we concluderen dat druiven gezond zijn en dat ons lichaam veel voordelen heeft als wij ze eten. Begin daarom vandaag nog met het eten van druiven en profiteer van de voordelen van druiven.

Over de auteur

Bodyheal

1 Reactie

Laat een Reactie achter