Voeding

Is Gember Gezond? Alle Voordelen van Gember

Gember gezond | Voordelen van gember
Geschreven door Bodyheal

Veel mensen in Nederland zijn niet op hoogte dat gember gezond is. De voordelen van gember zijn letterlijk onbegrensd. Veel van de voordelen van gember komen mede dankzij gember olie. Gember olie is een namelijk een etherische olie. In dit artikel gaan we ze alle voordelen van gember bespreken.

Gember gezond | Tegen Kanker

Wist je dat gember gezond is voor kankerpatiënten? Voor verschillende vormen van kanker is gember een zeer goede medicijn. Onder naar de invloed van gember op eierstokkenkanker heeft aangetoond dat het de kankercellen letterlijk vernietigd. De cellen vallen elkaar aan en vernietigen elkaar. Dat is dus bewijs genoeg voor kankerpatiënten om vandaag  nog te beginnen met het gebruiken van gember. Ongeacht of je aan kanker leidt of niet is het natuurlijk verstandig om gember te gaan gebruiken.

Gember gezond | Prikkelbare Darm Syndroom

Gember verminderd de symptomen van de prikkelbare darm syndroom. De manier van gebruik van gember speelt hierbij geen rol. Je kunt gemberwortel toevoegen in je voeding, gemberthee drinken of gewoon gember supplementen drinken. Ze verminderen allemaal de symptomen en hebben een kalmerende werking op de darm.

Gember gezond | Alzheimer

Een belangrijke reden waarom gember gezond is, is omdat gember het verlies van hersencellen vertraagt. Dit heeft onderzoek aangetoond. Aangezien verlies van hersencellen al snel kan leiden tot alzheimer is het dus een uitstekende voedingssoort, waarmee je alzheimer kan voorkomen en bestrijden.

Gember gezond | Gezond Afvallen

Het is mogelijk om met gember gezond af te vallen. Gember kan namelijk een behoorlijk belangrijke rol spelen bij vetverbranding. Het zorgt ervoor dat behalve vocht verliezen ook je vetreserves worden gebruikt. Bovendien verminderd het ook je trek, omdat het je vol doet voelen.

Gember gezond | Voor de Spieren

Cardio- en Krachttrainers hebben ook zeker baat bij het gebruiken van gember. Gember verlicht namelijk spiervermoeidheid en bevorderd spierherstel. Tijdens work-outs heb je dus ook minder pijn aan je spieren, waardoor je beter kunt presteren.

Gember gezond | Reguleren van Bloedsuikerspiegel

Uit Australische onderzoek is gebleken dat gember kan helpen om je bloedsuikerspiegel te reguleren. Gember zorgt ervoor dat er geen hoge of lage pieken ontstaan in je bloedsuikerspiegel, waardoor je een meer stabiel gevoel zal hebben gedurende de dag. Dat wil zeggen dat er geen grote verschillen komen in je stemming en humeur.

Gember gezond | Voeding tijdens Zwangerschap

Ochtendmisselijkheid komt vaak voor bij zwangere vrouwen. Ook hiertegen is gember gezond. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dit aangetoond en tegenwoordig wordt het zelfs aangeraden door artsen. Een belangrijk reden voor zware vrouwen dus om niet te vergeten dat gember gezond is. Voor meer voedingsmiddelen die gezond zijn tijdens de zwangerschap kan je het artikel lezen over gezonde voeding tijdens zwangerschap.

Gember gezond | Natuurlijke Ontstekingsremmer

Gember is een natuurlijke ontstekingsremmer. Gember is dus een ideale voedingssoort die gebruikt kan worden om ziekten die door ontstekingen zijn ontstaan tegen te gaan. Daarom is het een ideale voedingsmiddel tegen artritis. Ook helpt het tegen ontstoken luchtwegen. Het helpt bijvoorbeeld om de symptomen van astma te verlichten.

Gember gezond | Tegen Wagenziekte

Onderzoeken hebben aangetoond dat gember gezond is voor mensen met wagenziekte. Gember blijkt zelfs beter te werken dan medicatie. Het beste resultaat krijg je als je het gebruikt als thee gedurende de reis. Alle symptomen van wagenziekte worden verholpen bij het drinken van Gemberthee.

Gember gezond | Tegen Brandend Maagzuur

Gemberthee is de ideale oplossing voor mensen die vaak last hebben van brandend maagzuur. Het neutraliseert namelijk de overtollige maagzuur. Stop dus met het gebruiken van maagzuurremmers (medicatie) en begin vandaag nog met het gebruiken van meer gember. Voordelen zijn dat je dan geld bespaard, bijwerkingen voorkomt en natuurlijk dat je meteen gebruik maakt van alle andere voordelen van gember.

Gember gezond | Bloedcirculatie

Gember bevordert de bloedcirculatie. Dit heeft als gevolg dat je minder vermoeid bent en meer energie hebt. Het verwarmt je van binnenuit. Hierdoor verhelpt gember ook bevriezingsverschijnselen.  Neem dus gerust een gemberthee als je hier ooit mee te maken krijgt.

Gember gezond | Natuurlijke pijnstiller

Verder is gember ook een natuurlijke pijnstiller.  Mensen die geen pijnstillers of ontstekingsremmers willen innemen kunnen dus gerust meer gember gaan gebruiken en genieten van de vele voordelen van gember.

Gember gezond | Voor Sinussen

Medicatie om je sinussen vrij te maken hebben nare bijwerkingen. Om deze bijwerkingen te voorkomen kun je ervoor kiezen om meer gember toe te voegen aan je voeding. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat gember een stofje bevat die de sinussen vrij kan maken. Bijvoorbeeld door gemberwortel toe te voegen aan je voeding of gewoon een lekkere kop gemberthee te drinken.

Gember gezond | Natuurlijke Afrodisiacum

Zowel voor mannen als voor vrouwen werkt gember als een natuurlijke afrodisiacum. Een belangrijke reden hiervoor is, omdat het de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd.

Gember gezond | Het immuunsysteem

Na al deze voordelen zal je zelf ook wel kunnen bedenken dat gember gezond is voor het immuunsysteem. Studies bevestigen ook dat gember gezond is voor het immuunsysteem. Een gezonde en sterke immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Gember gezond | De spijsvertering

Tenslotte is gember ook gezond voor de spijsvertering. Het versnelt de spijsvertering, waardoor het gewichtsverlies stimuleert. Daarnaast helpt het ook tegen een opgeblazen gevoel.

Uit al de bovengenoemde voordelen is het wel duidelijk geworden gember gezond zijn en helpt bij veel verschillende processen in het lichaam. Voeg dus meer gember toe aan je dagelijkse voeding en profiteer ook van de vele voordelen van gember. Als je geen tijd of geen zin hebt om gerechten te maken met gember dan kan je er natuurlijk voor kiezen om gemberthee te nemen in de avond. Als dat ook niet gaat kan je natuurlijk ook voor kiezen om gember pillen te gaan gebruiken.

Photo by Tony Hisgett / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter