Verzorging

Gezichtsverzorging | Goedkope en effectieve gezichtsverzorging

gezichtsverzorging
Geschreven door Bodyheal

Tegenwoordig worden er veel gezichtscrèmes en maskers op de markt gebracht voor gezichtsverzorging, waarvan wordt beweerd dat ze een effectieve werking hebben tegen huidproblemen als droge, vette, gevoelige en geïrriteerde huid en natuurlijk niet te vergeten rimpels. Het grootste deel van deze producten komen de gegeven beloftes echter niet na. Natuurlijke maskers daarentegen doen dat wel. Ze zijn er voor elk huidtype en huidprobleem en ze worden bereidt uit de simpelste producten die je misschien al thuis hebt liggen.

Gezichtsverzorging voor vette huid

Hiervoor worden vaak citrusvruchten gebruikt met klei als basis. Goede voorbeelden zijn klei in combinatie met citroen of sinaasappel en eventueel nog een fijngemaakte banaan.

Gezichtsverzorging voor droge huid

Omdat droge huid te weinig vetten bevat is het verstandig om honing of olie als basisproduct te gebruiken voor gezichtsverzorging. Je hebt hier slechts een theelepel van nodig, per gezichtsmasker. Voorbeelden van Juiste oliën zijn olijfolie, amandelolie, arganolie, en jojoba olie. Hiernaast kies je nog een ander ingrediënt, veel gebruikte ingrediënten zijn een theelepel poedermelk, avocado of tomaten.

Gezichtsverzorging voor gevoelige/geïrriteerde huid

Voor deze huidsoort wordt als basisproduct yoghurt gebruikt voor gezichtsverzorging. Dit komt omdat yoghurt het huid zuivert en verfrist. Yoghurt is daarom uiterst geschikt voor maskers tegen brandend huid of acne. Bij een droge en gevoelige huid kun je hier nog een beetje honing aan toevoegen, een ander ingrediënt is havermout. Dit kun in gemalen toestand toegevoegd worden aan het masker waardoor het huid kalmeert en grondig wordt gereinigd.

Gezichtsverzorging voor rimpels

Om rimpels tegen te gaan kun je gebruik maken van een citroenschil masker voor gezichtsverzorging. Je vraagt je dan zeker af waarom niet de citroen zelf? Het antwoord hierop is simpel. De schil van de citroen bevat namelijk belangrijke oliën, die een zuiverende en helende wering hebben op je huid. Naast het maken van een masker kun je ook elke morgen citroensap maken van verse citroenen. Je moet er wel voor zorgen dat zoveel mogelijk van de oliën uit de schil in het sap terecht komt.

Over de auteur

Bodyheal

2 Reacties

Laat een Reactie achter