Bewegen Verzorging Voeding

Gezond afvallen | Gezond en makkelijk afvallen

gezond afvallen makkelijk afvallen
Geschreven door Bodyheal

Steeds meer mensen willen gezond afvallen. Ongezond afvallen kan natuurlijk ook maar het kan behoorlijk wat schade met zich meebrengen. Dankzij de sterke toename van de snackbars en restaurant in de afgelopen jaren hebben we veel sneller de neiging om buiten te eten. Dit is dan ook de hoofdoorzaak voor de groeiende percentage van mensen met overgewicht. Veel mensen met overgewicht vinden het heel moeilijk om af te vallen, omdat ze zich niet aan bepaalde diëten kunnen houden. Afvallen hoeft echter niet moeilijk te zijn. Je kan makkelijk en gezond afvallen door de simpele aanpassingen aan te brengen aan je leefstijl. Makkelijk afvallen? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het is echt mogelijk! Lees snel verder en kom te weten hoe het werkt.

Gezond afvallen? Versnel je metabolisme

Gezond afvallen kan je doen door je stofwisseling (ook wel metabolisme) te versnellen. De snelheid waarmee je afvalt is namelijk grotendeels afhankelijk van je stofwisseling. Hoe sneller je stofwisseling gaat des te sneller je zult afvallen. Dit heeft echter met veel verschillende factoren te maken. Hieronder volgen een aantal tips om je stofwisseling te versnellen.

Gezond Afvallen met water

 • Gezond afvallen kan door koud water te drinken. Door minstens twee liter water te drinken per dag houd je je stofwisseling op peil. Het water gaat je lichaam in en wordt verwarmd. Voor dit proces wordt energie gebruikt. Drink dus koud water om zoveel mogelijk te verbranden. Dit geldt echter niet voor andere dranken die suikers bevatten.

Gezond Afvallen door spiermassa te vergroten

 • Gezond en makkelijk afvallen is mogelijk door je spiermassa te vergroten. De beste en snelste manier om je stofwisselingen te versnellen is namelijk door spiermassa op te bouwen. In rust verbranden spieren namelijk drie keer meer energie dan vetten. Bovendien is je stofwisseling na een training van dertig minuten 24 uur sneller. Wil je afvallen door te sporten? Lees dan het artikel ‘afval oefeningen‘.

Gezond Afvallen met groene thee

 • Een onderzoek 200 mensen met een matige overgewicht heeft uitgewezen dat twee koppen groene thee per dag leidt tot duidelijke gewichtsafname. Dit is ook het geval bij andere theesoorten met een hoog catechine-gehalte. Groene thee veroorzaakt met name gewichtsafname rondom de buik.

Gezond Afvallen met pittige kruiden

 • Pittige kruiden versnellen je stofwisseling tijdelijk. Door regelmatig een eetlepel pittige kruiden zoals chili peper of cayenne peper aan je maaltijd toe te voegen kan dit helpen bij het afvallen.

Gezond Afvallen door verwarming te verlagen

 • Wil jij gezond afvallen en wat geld besparen? Dan mag je de verwarming iets verlagen. Ons lichaam verbruikt namelijk energie om op temperatuur te blijven. Als je de verwarming wat lager zet zal je lichaam meer energie verbruiken om op temperatuur te blijven en zal dit dus helpen bij het afvallen.

Gezond Afvallen met zwarte koffie

 • Zwarte koffie geeft het metabolisme een tijdelijke boost, omdat het o.a. cafeïne bevat. Je zult je minder moe voelen en meer energie hebben. Gebruik echter geen suiker, want zo ga je deze werking tegen.

Gezond Afvallen door meer proteïnen te eten

 • Het lichaam van een mens verbruikt twee keer zoveel energie voor het verteren van proteïnen dan vetten of koolhydraten. Proteïnen zitten o.a. in kip, eieren, vis, (wal)noten, mager rund, varkensvlees, bonen en zuivelproducten. Makkelijk afvallen vereist dus wel dat je goed let op wat je eet.

Gezond Afvallen met vitamines en mineralen

 • Het is wetenschappelijk bewezen dat vitamines en mineralen de stofwisseling kunnen stimuleren. Een voorbeeld is vitamine B12. Tegenwoordig zijn er speciale pakketten te koop in de markt met de benodigde vitamines, mineralen en kruiden. Een bekende voorbeeld is kelpasan. Gezond afvallen is dus makkelijker dan je denkt!

Gezond afvallen met groene koffie

Gezond afvallen is zowel mogelijk met groene thee als met groene koffie. Groene koffie is eigenlijk gewoon normale koffie. Alleen zijn de koffiebonen niet geroosterd. Oftewel het heeft nog zijn natuurlijke vorm en zijn natuurlijk voordelen. Groene koffie zet de vetzuren die opgeslagen zijn in lichaamsvet vrij en terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze vorm is energie. Hierdoor heb je dus veel meer energie. Het versnelt ook de stofwisseling. Drink wel met mate, zodat je niet te veel afvalt!

Gezond Afvallen door tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes zoals fruit en zuivelproducten zorgen ervoor dat je metabolisme niet verlaagd wordt. Bovendien krijg je minder snel een hongergevoel, waardoor je minder snel en minder veel gaat eten. Voorbeelden van snacks die gezond afvallen bevorderen zijn

Uiteraard zijn er veel meer voedingsmiddelen die je kan gebruiken tijdens de zwangerschap. Andere voedingsmiddelen die je afvaldieet kunnen ondersteunen zijn

Voedingstips voor gezond afvallen

 1. Eet weinig koolhydraten
  Gezond en makkelijk afvallen kan door goed op te letten wat je eet. Probeer koolhydraten te vermijden. Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat het lichaamsvet moeilijker verbrandt wordt.
 2. Eet gezonde vetten
  Gezonde vetten zorgen ervoor dat het lichaamsvet goed wordt verbrandt. Voorbeelden van voeding waar gezonde vetten in zit zijn: vis, (wal)noten, zaden, ei, vlees, kokosnoot.
 3. Leer juicen
  Met juicen, ook wel sappen wordt het fijnpersen van groente bedoeld. Op deze manier neem je alle benodigde vitamines en voedingsstoffen op en stil je daarnaast ook nog is je honger. Dat is pas makkelijk afvallen!

 

 

Photo by Natasia Causse / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

5 Reacties

Laat een Reactie achter