Voeding

Guave fruit gezond | Alle voordelen van guave fruit

Guave | guave vrucht | guave fruit | guave gezond | guave fruit gezond
Geschreven door Bodyheal

Guave komt oorspronkelijk uit Mexico en zuid VS.  Tegenwoordig wordt het ook verbouwd door de meeste Aziatische landen. De voordelen van de guave zijn zowat onbegrensd. Zo neemt het vitamine C gehalte toe naarmate de fruit rijper wordt.

Guave tegen constipatie

Guave sap is een ideale middel tegen constipatie. Een glas in de ochtend helpt tegen constipatieklachten, omdat het rijk is aan voedingsvezels. Met het sap ervan kan je ook diarree stoppen.

Guave tegen overgewicht

Dankzij zijn lage koolhydraat-, hoge energie gehalte en hoge gehalte voedingsvezels kan de guave fruit zeker behulpzaam zijn bij gewichtsverlies. Zo kun makkelijk en gezond afvallen.

Guave gezond voor de huid

Vooral jonge guave vruchten zijn goed voor onze huid. Dit komt door de hoge gehalte antioxidanten in de vrucht. Het gehalte is hoger naarmate de vrucht jonger is. Het verbetert de structuur van de huid en gaat zo veroudering en rimpels tegen. Naast het eten van de vrucht kun je met het afkooksel van de vruchten en bladeren ook je gezicht wassen. Het afkooksel wordt ook wel gedronken als thee.

Guave gezond voor de mond

De thee van deze fruit geeft een verfrissend gevoel in de mond. Het desinfecteert en reinigt de mond. Het kan kiespijn, opgezwollen tandvlees en aften verhelpen.

Guave tegen scheurbuik

Scheurbuik is vaak het gevolg van een tekort aan vitamine C in het hele lichaam. Deze vrucht overtreft veel citrusvruchten zoals sinaasappels als het gaat om de vitamine C gehalte. Logisch dus dat het goed kan helpen bij een scheurbuik.

Guave tegen diabetes type 2

De schil dat normaal gesproken niet eetbaar is blijkt een regulerend werking te hebben bij diabetes type 2. Dit publiceerde The Indian Journal of Medical Research in 2010 op basis van een studie op ratten. De consumptie van de schil leidt bij ratten tot een daling van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Daarom hoort de guave fruit thuis in het rijtje van cholesterolverlagende voeding. Ook diabetes patiënten kunnen dus gebruik maken van de voordelen van guave.

Guave voor wonden

Door uitwendig gebruik van het afkooksel van de vrucht en bladeren worden wonden gereinigd en gedesinfecteerd. Zo zullen er geen infecties ontstaan en zal de genezing van de wonden sneller en prettiger verlopen.

Andere voordelen van de guave vrucht

  • De krachtige antioxidanten kunnen ziektes zoals kanker (borstkanker en prostaatkanker) tegengaan.
  • De guave vrucht gaat bloed verdikking tegen en verkleint dus de kans op hoge bloeddruk. De guave fruit behoort daarom tot de natuurlijke bloeddrukverlagers.
  • Zowel het afkooksel als de vrucht zelf is een ideaal middel tegen verkoudheid en griep.
  • De hoge gehalte betacaroteen kans het gezichtsvermogen verbeteren.

Na alle bovengenoemde feiten is het wel duidelijk dat de guave gezond zijn. Neem het dus snel op in je dagelijkse voeding en maak gebruik van de vele voordelen van guave.

Photo by May Wong/ CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter