Verzorging Voeding

Is kruidnagel gezond? En kruidnagelolie? Voordelen van kruidnagel

Kruidnagel gezond | kruidnagelolie
Geschreven door Bodyheal

De kruidnagel groeit aan de kruidnagelboom. Deze komt voor in tropische landen als Indonesië. Is de kruidnagel gezond? Ja! kruidnagelolie heeft namelijk erg veel voordelen. Het kruid wordt al eeuwenlang wordt het gebruikt voor behandeling van verschillende aandoeningen is Aziatische landen.

Kruidnagel gezond | als ontstekingsremmer

Een van de redenen dat kruidnagel gezond is, is omdat verschillende onderzoeken op dieren hebben aangetoond dat de kruidnagel een natuurlijke ontstekingsremmer is. Dit komt onder andere door de grote hoeveelheid eugenol die kruidnagels bevatten. Kruidnagelolie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de symptomen van reumatoïde artritis te verlichten. Kruidnagelolie is een etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd. De meeste etherische oliën hebben een ontstekingsremmende werking.

Kruidnagelolie gezond | als natuurlijke pijnstiller

Dankzij zijn grote gehalte aan eugenol is de kruidnagel ook een natuurlijke pijnstiller. Het komt voor in tandpasta’s, mondspoelingen en zelfs verdovingsmiddelen van tandartsen. Bij ontsteking of pijn aan het tandvlees kan een gedipt watje in kruidnagelolie wonderen verrichten.

Kruidnagel gezond | als afrodisiacum

Er is nog een andere belangrijke reden waarom kruidnagel gezond is. Het is namelijk een natuurlijke afrodisiacum! Naarmate mannen ouder worden kan de seksuele activiteit afnemen. Er zijn veel verschillende middelen op de markt die dit kunnen verhelpen. Een zeer bekende is viagra. Gemalen kruidnagels worden echter sinds eeuwen gebruikt om dit probleem te verhelpen. Voeg simpelweg gemalen kruidnagels toe aan je voeding en je zult het resultaat snel genoeg opmerken.

Kruidnagel gezond | tegen kanker

Is de kruidnagel gezond voor kankerpatiënten? Onderzoek heeft aangetoond dat kruidnagel kankercellen kan bestrijden. Het gaat met name om kanker in de ingewanden zoals dikke darmkanker en maagkanker. Hiervoor is onder andere de combinatie van quercetine en kaempferol verantwoordelijk.

Kruidnagel gezond | voor de spijsvertering

Door het toevoegen van gemalen kruidnagel aan je voeding zul je merken dat je minder problemen krijgt met je spijsvertering. Het is namelijk zeer behulpzaam bij indigestie, winderigheid, diarree, maagklachten, braken en misselijkheid.

Kruidnagel gezond voor het immuunsysteem

Het reinigt het bloed en kan ons lichaam meehelpen bij het bestrijden van verschillende ziektes en infecties. Op deze manier helpen kruidnagels het immuunsysteem. Nog een reden dus waarom kruidnagel gezond is.

Kruidnagelolie gezond voor de huid

Huid zweren en andere soorten van huid irritatie kunnen verholpen worden met behulp van kruidnagelolie. De kruidnagelolie moet echter zeer sterk zijn verdund, want anders zal het brandwonden veroorzaken. Kruidnagelolie is ook behulpzaam bij acne.

Kruidnagel gezond | voor witte tanden

Tenslotte is kruidnagel gezond voor ons gehele mond. Kauwen op een kruidnagel helpt witte tanden te krijgen. Je kunt ook op een gedroogd kruidnagelbloem kauwen. Dit vinden de meeste mensen echter niet zo prettig. Het verwijderd de bacteriën in je mond en zorgt voor een frisse adem. Ook is het mogelijk om twee of drie druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en hiermee je tanden te poetsen.

Voeg kruidnagels dus snel toe aan je dagelijkse voeding en profiteer van de voordelen van kruidnagels.

Photo by Elenadan / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter