Medisch Verzorging

Laptop op schoot veroorzaakt tijdelijke onvruchtbaarheid!

laptop op schoot
Geschreven door Bodyheal

Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met laptops. Dit komt omdat we in een digitale tijdperk leven en een laptop komt daarbij goed van pas. Een laptop op schoot is echter heel gevaarlijk. Toch doen we het massaal, van zakenmannen tot kleine kinderen. We doen het vooral omdat het simpelweg makkelijker en fijner is om zo op de laptop te werken. Onlangs is er bewezen door onderzoeker Edmund Sabanegh dat als men werkt met een laptop op schoot, dit leidt tot een periode van enkele maanden onvruchtbaarheid. Met andere woorden veroorzaakt het een tijdelijke onvruchtbaarheid.

Laptop op schoot | onderzoek naar de gevaren

Tijdens deze onderzoek zijn 29 mannen tussen de 21 en 35 jaar verzameld. Elk kandidaat nam deel aan 3 testen over de onvruchtbaarheid door laptops. In elke test kregen de kandidaten een laptop op schoot. Bij elk test voerden de kandidaten dezelfde taken uit om betrouwbare resultaten te krijgen.

In test 1 moesten ze hun benen sluiten (tegen elkaar aan). Vervolgens kwam de laptop op schoot.
In test 2 ging het op dezelfde manier alleen was er een koeler aan de onderkant geplaatst van de laptop.
Bij de laatste test moesten de benen in een hoek van 70° zijn, waar vervolgens een plank met daarop de laptop kwam.
In alle gevallen veroorzaakte de laptop een verwarming van het scrotum (balzak) en hieronder kun je zien wat de opwarming is geweest van alle 3 de testen in 1 uur tijd.

Test 1 = 2,3°C
Test 2 = 2,2°C
Test 3 = 1,4°C

Zoals je kunt zien warmt het scrotum het snelst op, als je benen gesloten zijn. Helaas is dit juist de manier waarop de meeste mensen gebruik maken van de laptops, met nare gevolgen als tijdelijke onvruchtbaarheid. Dus wees de volgende keer voorzichtig met wat je voortplantingsorganen aangaat. Werk voortaan dus niet met een laptop op schoot maar gebruikt gewoon een bureau of plaats de laptop naast je. Het zal dan wel niet zo fijn zijn maar het is het zeker waard!

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter