Bewegen

Wil jij leren opdrukken? Zo leer je opdrukken binnen no time!

leren opdrukken | opdrukken | opdrukken tip
Geschreven door Bodyheal

Opdrukken is een hele goede krachtoefening waarbij je erg veel spieren tegelijkertijd traint. Opdrukken is echter niet makken. Wil jij leren opdrukken? dan is dit artikel speciaal voor jou! Hierin geven we namelijk tips om de spieren die je nodig hebt voor het opdrukken te trainen. We hebben drie tips die je zeker zullen helpen om te leren opdrukken.

Leren opdrukken tip #1

Zoals je weet moet je jezelf tijdens het opdrukken horizontaal van de grond af duwen. Als dit je niet luk dan kan je schuin opdrukken. Bijvoorbeeld tegen de vensterbank, een rek of een trainingsbank. Een trap is hier overigens echt ideaal voor. Door dit te doen train je in ieder geval ook de spieren die je nodig hebt voor het opdrukken maar wel in mindere mate, aangezien je zo meer gewicht draagt op je voeten. Door dit te doen en stapsgewijs een lager steun te pakken zal je vrij snel leren opdrukken.

Hoe moet ik goed opdrukken?

Als eerst zullen we het even snel hebben over hoe je moet opdrukken. Bij het opdrukken moet je in een plank houding zijn. Je handen leg je even breed op de grond als je schouders. Vervolgens laat je jezelf langzaam zakken en duw je jezelf iets sneller weer omhoog. Het is belangrijk dat je ver genoeg zakt. Het is de bedoeling dat je elleboog minstens een hoek van 90 graden maakt. Verder is het ook belangrijk om te letten op je ademhaling. Inademen tijdens het omhoog duwen en uitademen als je jezelf laat zakken. Wat vaak fout gaat tijdens het opdrukken is dat mensen opdrukken met de armen (ellebogen naar buiten). Als je goed wilt opdrukken dan moet je je armen tegen je lichaam aan houden.

Leren opdrukken tip #2

We hebben nog een tip voor je. Je kan ook leren opdrukken door te steunen op je handen en knieën in plaats van je handen en voeten. Dit is veel makkelijk. In combinatie met de eerste tip zal dit ervoor zorgen dat je al snel leert opdrukken.

Leren opdrukken tip #3

De derde tip spreekt eigenlijk voor zich maar ik wil het toch even kwijt, aangezien ik merk dat veel mensen hun krachten onderschatten. Het is belangrijk om te blijven proberen. Elke dag, na elke training is het belangrijk om te proberen op te drukken. Ook al lukt het niet. Blijf het proberen tot dat het je lukt.

Kan je al opdrukken? Dan kan je kijken naar de 5 beste manieren van opdrukken. Hier vind je 5 verschillende manieren van opdrukken, waarbij je meer verschillende spieren tegelijkertijd traint. Lees ze dus door en train allerlei spieren zonder enige fitness apparatuur, gewoon thuis.

 

Photo by Regina Rodriguez / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter