Voeding

Is Melk gezond? 5 voordelen ervan melk

Melk gezond
Geschreven door Bodyheal

Melk is voor de meeste mensen het allereerste wat ze proeven na hun geboorte. Dat is in feite al genoeg reden om te zeggen dat melk gezond is. Maar om een duidelijker beeld te krijgen van de voordelen van melk, zetten we de vijf  belangrijkste op een rijtje.

Melk gezond | Melk drinkers zijn fitter op een latere leeftijd

Studies hebben aangetoond dat melk gezond is voor de algemene ontwikkeling van de mens. Eind 2012 is er in de Britse wetenschappelijke tijdschrift ‘Age & Aging’ namelijk geconcludeerd dat dankzij de gewoonte van ‘een glas melk per dag’ in je kinderjaren je veel profijt zal krijgen in je latere jaren. De Britse onderzoekers beweren namelijk dat ouderen die vanaf hun kinderjaren het hebben gedronken gemiddeld 5% sneller lopen & 25% minder kans hebben op een slecht evenwicht.

Melk gezond | tegen hart- en vaatziekten

Een andere studie van Dr. Sabita Soedamah-Muthu, van de Wageningen Universiteit, heeft aangetoond dat melk gezond is voor mensen met hart- en vaatziekten. Het biedt ook bescherming tegen deze ziekten. Na lang onderzoek heeft Dr. Sabita Soedamah-Muthu kunnen concluderen dat 3 glazen melk per dag de kans op hart- en vaatziekten met 18% verkleint. Dit komt volgens Soedamah-Muthu vanwege het calcium en kalium die een bloeddrukverlagend effect hebben.

Is Melk gezond voor botten en tanden?

Er is nog een hele bekende redenen waarom melk gezond is. Zoals ik net al aangaf bevat het calcium en de meeste onder ons zullen op de hoogte zijn dat calcium goed is voor onze botten en tanden. Door voldoende melk te drinken in je jonge jaren zul je later dus minder klachten hebben wat betreft je botten. Daarnaast is het belangrijk dat je geen volle melk drinkt, dit komt omdat opname van belangrijke botmineralen, dankzij veel vetten een remmend effect kan hebben.

Melk gezond | tegen veroudering

Geen dure verzorgingsproducten zijn nodig voor een mooie en jonge huid. Al duizenden jaren geleden werd deze recept gebruikt om huidveroudering tegen te gaan. Het is heel simpel, namelijk een glas melk met een lepel honing. Goed mengen en drinken. Nog een belangrijke reden dus om te onthouden dat melk gezond is.

Vitamines in melk

Dat melk gezond is, is onderhand wel duidelijk. Maar misschien is het ook fijn om te weten welke vitamines melk bevat. Melk bevat de vitamines A,D,E,K,PP,B2 en B12. Verder is het rijk aan hoogwaardige eiwitten en aminozuren die ons lichaam nodig heeft maar zelf niet kan aanmaken.

Hopelijk is het nu een stuk duidelijk waarom melk gezond is. Begin daarom ook met een glaasje te drinken per dag en geniet van de voordelen van melk.

Over de auteur

Bodyheal

3 Reacties

Laat een Reactie achter