Voeding

Mesquite gezond? Alle voordelen van mesquite poeder

mesquite | mesquite poeder | mesquite gezond
Geschreven door Bodyheal

De mesquite komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en werd gebruikt door de indianen. De Indianen gebruikten het zeker niet zomaar. Mesquite heeft namelijk veel verschillende gezondheidsvoordelen. Mesquite wordt in Zuid Amerika vooral als meel gebruikt voor het maken van allerlei voedingsmiddelen. Maar waar is de mesquite gezond voor? In dit artikel proberen we zo veel mogelijk voordelen van mesquite poeder te behandelen.

Mesquite poeder als natuurlijke suikervervanger

Natuurlijke suikervervangers zijn eigenlijk makkelijk te vinden dan je denk. Een uitstekende suikervervanger voor al je gebakken en andere snacks die je maakt met meel kan mesquite poeder de gezonde alternatief zijn. De glycemische indexwaarde van mesquite is namelijk erg laag (25) en het bevat daarnaast nog veel meer waardevolle voedingsstoffen. Helaas is het nog wel een vrije dure vervanger voor meel maar het is en blijft gezonder! Probeer het eens en deel je ervaring!

Mesquite poeder voor de spijsvertering

Mesquite poeder is rijk aan oplosbare vezels waardoor het goed is voor de darmwerking en de gehele spijsvertering stimuleert. Het helpt bij het creëren van de juiste omstandigheden voor de groei van prebiotische bacteriën. Bepaalde darm- en spijsverteringsproblemen kunnen dus verholpen worden door het toevoegen van mesquite poeder aan je voeding.

Mesquite poeder voor diabetici

Dankzij zijn lage glycemische waarde is mesquite uiteraard ook beter voor mensen met diabetes van gewoon suiker. Het veroorzaakt namelijk geen pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Overigens blijkt ook dat sinds enkele indianenstammen mesquite hebben vervangen door suiker, het aantal mensen met diabetes aanzienlijk is toegenomen.

Diarree stoppen? Dink mesquite thee!

Een ander reden waarom we vinden dat mesquite gezond is, heeft ook weer te maken met zijn spijsvertering regulerende werkingen. Van de wortels, bladeren en de schors van de mesquite kan namelijk heerlijke en gezonde thee gemaakt worden, die helpt tegen diarree. Diarree stoppen kan met behulp van mesquite dus ook gewoon lekker zijn!

Mesquite bevat omega 3 vetzuren!

De omega 3 vetzuren in de mesquite maken het extra gezond! Omega 3 verzuren zijn erg gezond voor ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor allerlei processen in het lichaam. Ze verkleinen onder andere de kans op hart- en vaatziekten, beroertes en kanker.

Nog meer voordelen?

Uiteraard bevat de mesquite nog veel meer voedingsstoffen, waardoor het nog meer voordelen heeft. Nog een aantal van deze voordelen staan hieronder.

  • Mesquite heeft een antischimmel werking, waardoor het ook helpt tegen schimmelinfecties.
  • Mesquite bevat ook veel verschillende mineralen zoals, koper, calcium, potassium, magnesium en ijzer. Hierdoor heeft het ook een bijrage bij het reguleren van de bloeddruk, verstevigen van de botten, versterken van het immuunsysteem en helpt het bloedarmoede voorkomen.
  • Tenslotte is bevat mesquite ook behoorlijk veel eiwitten. Namelijk tot wel 30%! Ook sporters kunnen het dus gerust gebruiken.

Na al deze voordelen gelezen te hebben, hoop ik dat je bent overtuigd dat mesquite gezond is. Voeg het daarom toe aan je recepten als bijvoorbeeld suikervervanger en geniet van al deze voordelen!

 

Photo by Hadley Paul Garland / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter