Medisch Voeding

Natuurlijke Bloedverdunners | Bloedverdunners zonder bijwerkingen

Natuurlijke bloedverdunners | bloedverdunner | Natuurlijke bloedverdunner | bloedverdunners
Geschreven door Bodyheal

Een natuurlijke bloedverdunner gaat bloed verdikking tegen. Men spreekt van ‘dik bloed’ wanneer het gehalte rode lichaampjes in het bloed te hoog wordt. Hierdoor wordt de bloedstroming vertraagd en kunnen er zelfs verstoppingen ontstaan. Bijwerkingen van bloedverdunners kunnen soms heel vervelend zijn. Bloedverdunners moeten bovendien ook het hele leven lang gedronken worden. Natuurlijke bloedverdunners kunnen hier zeker een toegevoegde waarde hebben. Ze zijn namelijk lekker en verlagen de stollingsfactoren. Wij hebben zoveel mogelijk natuurlijke bloedverdunners op een rijtje gezet, speciaal voor jou!

Wat zijn bloedverdunners?

Bloedverdunners, ook wel antistollingsmiddelen genoemd zijn medicijnen die ervoor zorgen dat het bloed minder snel stolt, oftewel ze voorkomen stollingen in het bloed. Natuurlijke bloedverdunners hebben bepaalde eigenschappen, waardoor ze ook voor een langere stollingstijd zorgen. Er zijn veel verschillende natuurlijke bloedverdunners.

Kurkuma als bloedverdunner

Kurkuma heeft naast zijn bloedverdunnend werking nog vele andere voordelen voor het lichaam. Kurkuma voorkomt kanker en helpt het te genezen.

Ginkgo biloba als bloedverdunner

Ginkgo biloba is een heel krachtige kruid en heeft een reeks aan gezondheidsvoordelen. Een aantal hiervan zijn:

  • Het is een van de vele natuurlijke bloedverdunners.
  • Het verscherpt het denken (gaat vergeetachtigheid tegen).
  • Helpt tegen Multiple Sclerose (MS), dementie, alzheimer en nog veel meer.

Knoflook als bloedverdunner

Knoflook verwijdert de geoxideerde cholesterolaanslag aan de binnenkant van de aders, waardoor het bloed gemakkelijker stroomt en de bloeddruk wordt verlaagd. Daarnaast is knoflook ook een natuurlijke bloedverdunner. Ideaal dus voor hart- en vaatziektes. Verder is knoflook zoals een aantal andere voedingsmiddelen die hier benoemd zijn ook een natuurlijke ontstekingsremmer.

Ananas als bloedverdunner

Verse ananas bevat bromelaïne. Bromelaïne werkt als een bloedverdunner. Dit geldt echter niet voor ananas in blik. Blikwaar is giftig! Koop daarom lekkere verse ananassen.

Water als bloedverdunner

Veel mensen in Nederland drinken te weinig water. Hierdoor kan het bloed stroperig worden en in de ergste gevallen kan er een opeenhoping van giftige stoffen ontstaan, waardoor je allerlei bloedziektes kan opdoen. Drink daarom voldoende water. Vooral als je bloedverdunners moet gaan gebruiken.

Kiwi als bloedverdunner

Uit onderzoek van de universiteit van Oslo is gebleken dat twee tot drie kiwi’s per dag een bloedverdunnend werking hebben. Het heeft dezelfde werking als een aspirine die vaak door een arts worden voorgeschreven als bloedverdunner. Aspirine heeft echter veel bijwerkingen.

Wilgenbast thee als bloedverdunner

Wilgenbast thee bevat Salicylzuur. Salicylzuur is een bekende bloedverdunner. Wees echter voorzichtig met de hoeveelheid.

Pure chocolade als bloedverdunner

Onderzoek aan de Amerikaanse John’s Hopkins universiteit heeft aangetoond dat pure chocolade het dichtslibben van de aderen tegengaat en als een bloedverdunner werkt. De werking is echter niet zo goed als een aspirine.

Pau D’Arco thee als bloedverdunner

Pau D’Arco is een boom dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Er is weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van Pau D’Arco. Het wordt echter al eeuwen lang naast een natuurlijke bloedverdunner ook gebruikt tegen allerlei ziektes als kanker, artritis, prostatitis, koorts, dysenterie, ontstekingen, steenpuisten, candida, griep, allerlei parasiet soorten zoals darmwormen.

Vers en gedroogd fruit als bloedverdunner

Vers fruit en groente bevat veel water. Dit zal ons bloed vloeibaar houden. Blijf daarnaast ook in beweging. Dagelijkse rek en strek oefeningen worden vaak aangeraden. Sommige fruitsoorten zoals druiven, pruimen en kersen werken in gedroogde toestand als bloedverdunner.

Meer natuurlijke bloedverdunners

Er zijn veel meer natuurlijke bloedverdunners dan we denken. Ook veel dagelijks gebruikte groente en fruitsoorten hebben bloedverdunnende werkingen. Hieronder hebben we nog meer natuurlijke bloedverdunners op een rijtje gezet.

Nu je weet dat er zoveel natuurlijke bloedverdunners zijn, begrijp je waarschijnlijk ook dat men niet perse medicatie hoeft te gebruiken. Door ze te gebruiken zal je opmerken welke natuurlijke bloedverdunner het beste resultaat geeft bij jou.

 

Photo by Amazing Almonds/ CC BY

Over de auteur

Bodyheal

4 Reacties

Laat een Reactie achter