Medisch Voeding

Natuurlijke pijnstillers | Pijnstillers zonder bijwerkingen

Natuurlijke pijnstillers | pijnstiller
Geschreven door Bodyheal

Pijnstillers helpen pijn in allerlei delen van het lichaam te verlichten. Er zijn veel verschillende pijnstillers op de markt. Een natuurlijke pijnstiller doet het werk echter net zo goed. Bovendien zal je totaal geen last hebben van enige bijwerkingen.

Kurkuma als natuurlijke pijnstiller

Kurkuma is een natuurlijke pijnstiller en een natuurlijke ontstekingsremmer. Dit heeft Kurkuma vooral te danken aan de stof curcumine. Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma een positieve werking heeft bij ontstekingsziekten als artritis en andere reumaklachten. De aanbevolen dosis van 600 mg kan gerust drie keer per dag gegeten worden. Bij galstenen of andere aandoeningen van de galwegen kan kurkuma beter niet gebruikt worden. Ook mogen zwangere vrouwen liever geen gebruik maken van kurkuma zonder medisch toezicht.

Blauwe bessen (bosbessen) als natuurlijke pijnstiller

Net zoals de kurkuma hebben blauwe bessen (bosbessen) ook ontstekingsremmende werking. Dit komt met name door de grote hoeveelheden antioxidanten. De Journal of Agriculture and Food Chemistry heeft in 2008 al gepublicieerd dat Bosbessen hetzelfde effect hebben als anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID’s).

Druiven als natuurlijke pijnstiller

Verschillende studies hebben aan kunnen tonen dat druiven helpen bij rugpijn. De ontstekingsremmende eigenschappen van drijven weten de bloedsomloop in het lumbale gebied te verbeteren, wat leidt tot vermindering van pijn. Deze studies hebben aangetoond dat één beker druiven per dag het beste resultaat geeft.

Knoflook als natuurlijke pijnstiller

Knoflook, ook wel een wondermiddel. Het heeft oneindig veel voordelen voor het mensen lichaam en één daarvan is het daarvan is dat het ook een natuurlijke pijnstiller is. Het is een uitstekende ontstekingsremmer en weet pijn van gewrichten bij artritis of andere chronische aandoeningen aanzienlijk te verminderen. Afhankelijk van de pijn kan je knoflook op verschillende manieren gebruiken. Bij uitwendige gebruik wordt het aangeraden om  een teen knoflook te persen samen met een eetlepel olie. Dit mengsel kan je aanbrengen op je huid. De pijn vervolgens aanzienlijk afnemen. Knoflook werkt overigens ook tegen kiespijn. Pers hiervoor één of twee teentjes knoflook en breng dit aan op de kies, tand of tandvlees. Laat dit een paar minuten inwerken en spoel je mond weer schoon.

Kamille als natuurlijke pijnstiller

Kamillethee heeft een ontstekingsremmend werking in de spieren en kalmeert de zenuwen. Hierdoor hoort het zeker bij het rijtje van natuurlijke pijnstillers thuis. Twee tot drie kopjes Kamillethee per dag zal je rugpijn, nekpijn, buikpijn en andere pijn in je gewrichten en spieren doen afnemen.

Omega 3 als natuurlijke pijnstiller

Omega 3 vetzuren hebben een zeer sterke ontstekingsremmers. Omega 3 vetzuren zijn onder andere te vinden in vette vis, walnoten, chiazaad, avocado’s en kokosnoot. Omega 3 vetzuren hebben een positieve werking op klachten van artritis en de ziekte van Crohn.

Olijfolie als natuurlijke pijnstiller

Bij het rijtje van natuurlijke pijnstillers kan olijfolie zeker niet missen. Wellicht wist je dat nog niet maar olijfolie heeft echt pijnstillende werkingen. Studies hebben aangetoond dat de pijnstillende werking van extra vergine olijfolie vijf keer zo sterk is als  die van ibuprofen. olijfolie heeft dat te danken aan het stofje oleocanthal. Dus voor mensen die medicijnen als ibuprofen vaak innemen, is het beter om deze natuurlijke pijnstiller te gebruiken. Bovendien hebben onderzoekers aangetoond dat het stofje oleocanthal een aantal soorten kankercellen doodt, zonder dat het de gezonde cellen beschadigd.

Ananas als natuurlijke pijnstiller

De steel van de ananas bevat een enzym genaamd bromelaïne. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat bromelaïne het prostaglandine gehalte verlaagt. Bromelaïne is een natuurlijke pijnstiller. Het heeft een uitstekende werking tegen gewricht, spier, pees en zenuw-klachten. Bromelaïne stimuleert de genezing en herstel van spieren, weefsel en bevordert de spijsvertering.

Gember als natuurlijke pijnstiller

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat gember een geschikte vervanger kan zijn van ontstekingsremmende geneesmiddelen. De Journal of pain heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat een paar eetlepels geraspte gemberwortel per dag spierpijn tot wel 25 procent kan verminderen. Neem echter geen gember als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt.

Basilicum als natuurlijke pijnstiller

De British  Pharmaceutical Conference publiceerde informatie waaruit is gebleken dat gebruik basilicum gewrichtspijn binnen 24 uur doet afnemen tot meer dan 70 procent. Bij basilicum heb je niet perse een exract nodig. Giet kokend water over basilicum en voeg het vervolgens gewoon toe aan je voeding. Het heeft een positieve werking op ontstekingen en klachten van bronchitis, artritis, astma etc.

Berkenblad als natuurlijke pijnstiller

De berkenblad is een van de sterkste natuurlijke pijnstillers en werkt als cortisone. Cortisone is een sterke pijnstiller en wordt voorgeschreven bij aandoeningen als artritis, lupus, verschillende huidaandoeningen en auto-immuunziekten. Berkenblad heeft zijn functie onder andere te danken aan het stofje methyl salicylaat. methyl salicylaat is te vergelijken salicylzuur dat voorkomt in aspirine. Berkenblad is ook in vloeibare vorm te koop.

Nog meer natuurlijke pijnstillers

Uiteraard zijn er nog veel meer natuurlijke pijnstillers. Hieronder volgt een lijst met meer natuurlijke pijnstillers.

Nu je weet dat er zoveel natuurlijke pijnstillers zijn, Hoop ik dat je minder snel zal grijpen naar pijnstiller in de vorm van medicatie. Voorkom daarom de bijwerkingen van dat soort medicatie en begin met een natuurlijke pijnstiller.

Photo by RoalCyamBeauty / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

1 Reactie

  • Knoflook als kuur. Ik gebruik dan bijna driekwart kwart tot hele bol per dag. 10 dagen . Ja, dat ruik je, maar t lichaam is ontzuurt, en veel pijnen zijn weg, ontstekingen zijn verdwenen, van welke aard dan ook. Er reageren wel eens mensen in een rij bij de kassa. Ik zeg dan; beter 10 dagen knoflook dan 10 dagen antibiotica ! Dan wordt het een interessant gesprek , want wie wil nou a biotica slikken voor iedere ontsteking in een heel leven, dat zijn er veel. Zeker als je crohn hebt. Of een andere helse ziekte.

Laat een Reactie achter