Voeding

Is perzik gezond? Alle voordelen van perzik

perzik | perzik gezond | voordelen van perzik
Geschreven door Bodyheal

De perzik is een heerlijke zomerse fruitsoort. Behalve dat de perzik lekker is, heeft het ook erg veel voordelen voor het lichaam, aangezien het veel gezonde voedingsstoffen bevat. Maar waarvoor is de perzik gezond? En is perzik in blik ook gezond? Hier gaan het allemaal over hebben in dit artikel.

Perzik gezond | Tegen kanker

Ten eerste is de perzik gezond voor mensen met kanker. Uiteraard is het dan ook goed voedingsmiddel om kanker te voorkomen. Chinese wetenschappelijke onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het regelmatig gebruik van perzik de risico’s op kanker verkleind. Kanker ontstaat als er een te grote hoeveelheid gifstoffen in het lichaam zijn. Perzik zorgt ervoor dat het lichaam wordt gereinigd van deze gifstoffen, waardoor het wordt aangeraden tijdens een dieet tijdens chemokuur.

Perzik gezond | Reinigt je lichaam

Ben je op zoek naar een natuurlijke detox? Dan is perzik de juiste keuze! Perzik reinigt je lichaam namelijk van gifstoffen. Dankzij het hoge gehalte aan vezels en kalium, bevorderen perziken de afscheiding van afvalstoffen door de nieren. In landen zoals India en China wordt de perzik daarom al jaren lang gebruikt voor allerlei aandoeningen van de nieren.

Perzik gezond | Natuurlijke ontstekingsremmer

Perzik bevat ontstekingsremmende eigenschappen en behoort daarom tot de natuurlijke ontstekingsremmers. Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan het allerlei ontstekingen in en op het lichaam verminderen. Behalve de perzik zelf heeft perzik olie ook een ontstekingsremmende werking. Perzik olie kan gebruikt worden op het huid.

Perzik gezond | Tegen diabetes

Ook is de perzik gezond voor diabetespatiënten. Dit komt onder andere doordat perziken en nectarines bioactieve ingrediënten bevatten, die anti-diabetes eigenschappen hebben. Dit heeft een onderzoek van de Texas Agrilife Research uitgewezen.

Perzik gezond | Natuurlijke bloeddrukverlager

Perzik is een natuurlijke bloeddrukverlager. Het verlaagt de bloeddruk niet direct maar regelmatig gebruik van perzik zal de bloeddruk wel doen verlagen. Dit komt doordat perzik een natuurlijke cholesterolverlager is. Het verlaagt namelijk slechte LDL cholesterol. Hierdoor voorkomen perziken dat de bloedvaten dichtslibben. Doordat de bloedvaten niet dichtslibben zal het bloedcirculatie verbeteren en de bloeddruk niet verhogen. Het helpt dus ook om aderverkalking, ook wel bekend als atherosclerose te voorkomen.

Perzik gezond | Hart- en vaatziekten

Over het algemeen zijn alle steenvruchten gezond tegen hart- en vaatziekten, dat geldt dus ook voor perzik. Te hoge cholesterolgehaltes en bloeddrukverhogingen zijn belangrijke risicofactoren voor allerlei hart- en vaatziekten. Aangezien de perzik cholesterolverlagend werkt, is het dus een ideaal voedingsmiddel tegen hart- en vaatziekten.

Perzik gezond | Gezond afvallen

Wil je snel en gezond afvallen? Perzik kan je hier zeker bij helpen. Perziken bevatten namelijk een stofje die ophoping van buikvet helpt te voorkomen. Daarnaast geven perziken ook snel een vol gevoel. Er zijn ook verschillende perzik crash diëten op het internet te vinden. Het is echter niet slim om te kiezen voor een crash dieet, aangezien je dan veel belangrijke voedingsstoffen misloopt.

Perzik gezond | Spijsvertering

Dat perzik gezond is voor de spijsvertering is al vast wel duidelijk geworden. Dankzij de grote hoeveelheid vezels bevordert het de werking van de spijsvertering. Vezels zijn zelf niet verteerbaar maar ze bevorderen de opname van voedingsstoffen door het lichaam. Hierdoor kunnen perziken klachten als diarree stoppen. en de werking van de darmen reguleren.

Waarom geen perzik in blik?

Net zoals alle andere voedingsmiddelen zijn ook perziken in blik een heel stuk minder gezond dan verse perziken. Ten eerste verliest de perzik erg veel voedingsstoffen naarmate het langer wordt bewaard. Verder wordt het ook bewaard in suikerwater, wat ook nadelig is. Als je wil profiteren van alle voordelen van perzik is het daarom slim om te kiezen voor verse perziken

Zoals je kunt afleiden van de bovengenoemde weetjes, is de perzik gezond en helpt het bij veel verschillende zaken in het lichaam. Voeg het daarom vandaag nog toe aan je dagelijkse voeding en maak gebruik van alle voordelen van perzik.

Photo by peter burge / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter