Voeding

Zijn Uien gezond? Voordelen van ui

uien gezond | ui | uien | voordelen van uien
Geschreven door Bodyheal

Een gezond leven is zo nu en dan een traantje waard. Uien zijn namelijk erg goed voor ons gezondheid. Misschien vraag je je dan af waarvoor uien gezond zijn. Dat gaan we allemaal bespreken in dit artikel. Naast de gezondheidsvoordelen voegen uien ook een heerlijke smaak toe aan de meeste gerechten. Veel mensen hebben een hekel aan de geur en de tranen die veroorzaakt wordt door een ui, maar dit zal snel veranderen, zodra ze over alle gezondheidsvoordelen van uien te weten zijn gekomen.

Uien gezond | Voor de haargroei

Een van de voordelen waarom uien gezond zijn, is omdat net zoals knoflook veel zwavelhoudende stoffen bevatten. Zwavel is nodig voor de haargroei, daarom versnelt en stimuleert het de haargroei. Dit kan echter alleen als je de ui samen met een olie (liefst jojoba olie) insmeert op de hoofdhuid. Voor een ideale werking moet je het insmeren voor het slapen gaan en de hele nacht op het hoofdhuid laten inwerken. Dit moet dagelijks herhaald worden.

Uien gezond | Voor de bloedsuikerspiegel

Het is klinisch en experimenteel bewezen dat ze bijdragen aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel, dankzij de stof allyl propyl disulfide. Hierdoor kan men ze theoretisch gezien gebruiken om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Vergeet niet dat je er desondanks nooit teveel van moet eten!

Uien gezond | Tegen hart- en vaatziekten

Zijn uien gezond voor patiënten met hart- en vaatziekten? Ja, dat zijn uien zeker! Regelmatig gebruik van een ui veroorzaakt namelijk lage bloeddruk en lage cholesterol gehalte. Daarom behoren ze tot de natuurlijke cholesterolverlagers en natuurlijke bloeddrukverlagers. Dit komt met name door de zwavel, chroom en vitamine B6 gehalte in uien. Dankzij deze stoffen wordt de kans op hart- en vaatziekten, diabetes verkleint. Daarnaast helpen deze stoffen ook bij de verlaging van de homocysteïne. Dit is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes. Het is ook aangetoond dat uien en knoflook sterke natuurlijke bloedverdunners zijn.

Uien gezond | Voor de botten

Bij het sterk houden van onze botten kunnen uien zeer behulpzaam zijn. Dit hebben uien te danken aan de stoffen kalium, calcium en ijzer die ook in grote mate voorkomen in een ui. Nog een belangrijke reden dus waarom uien gezond zijn.

Uien gezond | Natuurlijke ontstekingsremmers

Tenslotte is er nog een reden waarom uien gezond zijn. Uien hebben namelijk een sterk antibacterieel werking en behoren hierdoor tot de groep van natuurlijke ontstekingsremmers. Hierdoor is het dus een goede ontstekingsremmer en kan het men daarvoor gebruiken. Een ui wordt ook vaak gebruikt tegen verkoudheid, dankzij zijn antibacteriële werking.

Uien gezond | Gezonde zoutvervangers

Uien kunnen ook gebruikt worden als een gezonde alternatief voor zout. Het is een van de beste zoutvervangers die er bestaat, vanwege de vele voordelen die het kent. Behalve het feit dat je zout inname verlaagt, heb je dus tegelijkertijd ontzettend veel voordelen bij het toevoegen van uien aan je maaltijden. Zowel rauwe uien als gebakken uien zijn in diverse maaltijden te gebruiken.

Na alle bovengenoemde feiten is het wel duidelijk dat uien gezond zijn. Neem het dus snel op in je dagelijkse voeding en maak gebruik van de vele voordelen van uien.

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter