Voeding

Arganolie | Alle voordelen van Arganolie

arganolie
Geschreven door Bodyheal

Arganolie is beroemd als een huidverzorgende product, vooral bij het vrouwelijke geslacht. De hoge concentratie van vitamine E in arganolie maakt het een zeer speciale en behulpzame olie voor de verzorging van je huid. Dit is echter maar één van de vele voordelen van arganolie.

Arganolie vergroot de strijdbaarheid van het immuunsysteem

Het helpt bij de verhoging van de voedingsopname niveau van de cellen. Dit komt omdat het de intercellulaire oxidatie stimuleert, zachte weefsels beschermt en vrije radicalen neutraliseert.

Arganolie voor de hersenen

Hierin komen veel essentiële vetzuren voor de mens voor. Deze essentiële vetzuren zijn erg goed voor de werking van onze hersenen. Hierdoor heeft het de mogelijkheid om het leervermogen en geheugen te verbeteren, ongeacht de leeftijd.

Arganolie tegen kanker en artritis

Onlangs is er aangetoond dat bij arganolie gebruikers de kans op artritis kleiner is. Dit komt met name dankzij de hoge concentratie carotenoïden in arganolie. Naast artritis helpen deze carotenoïden ook bij de groeiremming van kankercellen, handhaven van immuunsysteem, bescherming van het oog en huid tegen UV straling en vrije radicalen. Naast carotenoïden bevat arganolie ook veel ferulinezuur. Studies hebben aangetoond dat deze zuur bescherming biedt tegen kanker, bot degeneratie en symptomen van de menopauze.

Arganolie tegen hart- en vaatziekten

Ferulinezuur heeft naast de voordelen die hierboven zijn genoemd ook een goede werking op het hart. Dit vermindert namelijk de cholesterol en triglyceriden, waardoor de kans op hart- en vaatziekten met deze olie aanzienlijk afnemen. Cholesterolverlagende voeding kan bovendien zelfs beter werken dan medicatie tegen hoge cholesterol. Bovendien heeft dit ook een positieve effect voor mensen met hoge bloeddruk. Door de cholesterol te verlagen voorkom je namelijk dichtslibbing van de bloedvaten (atherosclerose). Voeg arganolie daarom toe aan je gerechten om te profiteren van zijn voordelen voor de gezondheid.

Arganolie repareert DNA schade

DNA schade, dat veroorzaakt kan worden door onder andere roken en andere giftige stoffen, kan ‘gerepareerd’ worden door de polyfenolen. Polyfenolen hebben daarnaast ook een antiseptische, antioxidante, ontstekingsremmende, anti allergene en antigene werking, waardoor ze ook goed zijn voor de immuunrespons, cellen communicatie en het ontgiften van kankerverwekkende stoffen als carcinogens.

Zoals je ziet heeft arganolie erg veel voordelen. Daarom raden wij je aan om ook te profiteren van alle voordelen van arganolie. Gebruik het voor je huid of maak je gerechten extra speciaal en gezond met arganolie.

 

Photo by ellevalentine / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

1 Reactie

  • […] Arganolie heeft veel gezondheidsvoordelen. Zoals het verlagen van cholesterol, repareren van beschadigde DNA en het tegen gaan van veroudering. Nog een voordeel van arganolie is dat het een uitstekende ontstekingsremmer is. Dankzij het werkstofje proslaglandine remt arganolie ontstekingen en helpt het lichaam bij de algemene ontwikkeling en celgroei. […]

Laat een Reactie achter