Voeding

Zijn walnoten gezond? Voordelen van walnoten

walnoten gezond
Geschreven door Bodyheal

Zijn walnoten gezond? Nou, walnoten zijn een van de gezondste noten. Ze hebben namelijk veel voordelen voor onze gezondheid. Volgens de FOA (Food en Drug Administration) zouden walnoten zelfs geregistreerd moeten worden als medicijn!

Walnoten gezond | Tegen hart- en vaatziekten

Uit verschillende studies is gebleken dat walnoten gezond zijn voor mensen met hart- en vaatziekten. Dagelijkse inname van een aantal walnoten werkt namelijk erg goed bij het verlagen van de cholesterol gehalte en bloeddruk. Meerdere studies hebben aangetoond dat walnoten je slechte LDL cholesterol verlagen en tegelijkertijd het goede cholesterol HDL verhogen. Behalve dat de walnoot een natuurlijke bloeddrukverlager en een natuurlijke cholesterolverlager is, heeft het ook een verlagende werking van de hoeveelheid triglyceriden in het bloed. Triglyceriden zijn essentieel, maar kunnen de kans op hart- en vaatziektes vergroten, als ze in te grote hoeveelheden voorkomen in het bloed.

Walnoten gezond | Tegen kanker

Een ander reden waarom walnoten gezond zijn is, omdat walnoten rijk zijn aan omega 3, vetten, antioxidanten en fytosterolen. Van deze voedingstoffen is afzonderlijk bewezen dat ze kankercellen tegengaan. Dit geldt met name bij borst- en prostaatkanker. Ook is er een onderzoek gedaan bij muizen met borstkanker. Hierbij heeft de ene deel een walnootdieet gehad en het andere niet. Hieruit is gebleken dat de muizen die een walnootdieet volgden minder snel borstkanker ontwikkelden.

Walnoten gezond | Tegen diabetes type-2

Wetenschappers van Harvard zijn tot een verbazingwekkende resultaat gekomen, nadat ze tien jaar lang tientallen duizenden vrouwen nauwkeurig hebben gevolgd. Uit het onderzoek is gebleken dat één tot 3 handen vol met walnoten per maand het risico op diabetes met 4% verkleint. Wekelijkse inname van 1 volle hand verkleint het risico met 13% en het inname van twee handen vol per week verkleint het tot wel 24%. Oftewel hoe meer je ervan eet des te kleiner is het risico! Nog een belangrijke reden dus waarom walnoten gezond zijn!

Walnoten gezond | Als ontstekingsremmer

Walnoten bevatten veel omega-3 vetzuren. Dankzij deze vetzuren zijn het natuurlijke ontstekingsremmers. Daarnaast zijn deze vetzuren ook essentieel voor onze hersenen. Dit geldt met name voor de cognitieve vaardigheden, als geheugen en concentratievermogen.

Walnoten gezond | Gezond afvallen

Tenslotte hebben we nog een reden waarom walnoten gezond zijn. Het is namelijk mogelijk om met walnoten gezond af te vallen. Veel mensen denken dat walnoten overgewicht kunnen veroorzaken, omdat ze veel vetten bevatten. Dit is echter niet het geval. Ze bevatten namelijk alleen gezonde meervoudige en enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren regulieren de bloedsuikerspiegel en zorgen ervoor dat je minder snel honger krijgt, daarom wordt het ook toegepast bij afvaldiëten. Walnoten bevatten veel voedingstoffen. De mineralen in walnoten zijn magnesium, selenium, foliumzuur, calcium, kalium, zink en de vitamines zijn E, B1, B2 en B6. Kortom ze zijn erg gezond voor het hele lichaam.

Zoals je kunt afleiden van de bovengenoemde weetjes, zijn walnoten gezond en ze helpen bij veel verschillende zaken in het lichaam. Wacht dus niet met het toevoegen van walnoten in je dagelijkse voeding en geniet van de voordelen van walnoten.

 

Over de auteur

Bodyheal

3 Reacties

Laat een Reactie achter