Verzorging Voeding

Is water gezond? Alle voordelen van water

Water gezond
Geschreven door Bodyheal

Zonder water zouden we het nog geen drie dagen volhouden. oftewel het is noodzakelijk om te overleven. Maar is water gezond? Het antwoord op die vraag is zeker ja! Water heeft namelijk veel meer voordelen voor ons lichaam dan we denken.

Water gezond | Afvallen met water

Behalve het vullen van je maag voorkomt water ook hongeraanvallen. Het helpt ook bij het versnellen van je metabolisme, waardoor je meer calorieën zult verbranden. Doordat het nul calorieën en geen zoetstoffen bevat is het een ideaal hulpmiddel bij voor mensen die willen afvallen.

Water gezond | balanceert je lymfe systeem

Een van de redenen waarom water gezond is, is omdat het de afvalstoffen uit je lichaam spoelt. Hierdoor zullen de kansen op infecties afnemen en zal je lichaam op balans blijven.

Water gezond | een gezonde huid

Ons huid is als een blad, bij voldoende bevochtiging zal het er mooi, strak en stralend uitzien. Drink dus voldoende voor een schone en stralende huid.

Water gezond | houdt je fris

Door genoeg te drinken zal je lichaam kan je je lichaam afkoelen. in de zomer zal je lichaam dit regelen door middel van zweten.

Water gezond in de ochtend

Het is ideaal om de dag mee te beginnen. Het zet je metabolisme op gang en zorgt er meteen voor dat je calorieën verbrand in de vroege ochtend.

Water gezond | tegen kater

Veel mensen zullen het al weten dat het helpt tegen een kater. Een kater wordt namelijk veroorzaakt doordat je hersenen uitdrogen vanwege de alcohol van afgelopen nacht. Met een paar glazen is dit verholpen.

Water gezond | voor sporten

Het is noodzakelijk voor sporters! Het helpt de spieren namelijk soepel te bewegen en voorkomt blessures. Daarnaast helpt het bij het herstellen van de spieren.

Water gezond voor de hart

Behalve dat het noodzakelijk is om te overleven verkleint het ook de kans op hartaanvallen  voor mensen die meer dan vijf glazen drinken tot 41 procent. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Water gezond | tegen kanker

Er is nog een ander reden waarom water gezond is. Mensen die voldoende drinken (2 liter per dag) hebben namelijk een kleiner kans op darmkanker en blaaskanker.

Water gezond | beschermt de organen

Het weet onze organen goed te beschermen tegen schokken van buitenaf. Schokken worden opgenomen door de water in en rondom de lichaamsweefsel.

Water gezond | tegen nierstenen

Doordat het ons lichaam ontgift zal bij mensen die voldoende drinken de kans op nierstenen aanzienlijk lager zijn.

Water gezond | als bloedverdunner

Tenslotte is er nog een reden waarom water gezond is. Water is namelijk een natuurlijke bloedverdunners. Aangezien veel mensen in Nederland te weinig water drinken, kan het bloed stroperig worden en in de ergste gevallen kan er een opeenhoping van giftige stoffen ontstaan. Hierdoor kunnen allerlei bloedziektes ontstaan. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken. Vooral als je bloedverdunners gebruikt.

Kortom water drinken is heel belangrijk. Nu je al deze informatie weet over de voordelen van water, besef je hoop ik dat het heel belangrijk is om voldoende water te drinken.

Photo by Pink Sherbet Photography / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

6 Reacties

Laat een Reactie achter