Verzorging

Witte tanden op natuurlijke wijze

Witte tanden
Geschreven door Bodyheal

Een mooie glimlach is zeer belangrijk voor een eerste indruk, daarom is het ook belangrijk dat witte tanden hebben. Gele tanden kunnen leiden tot een vermindering van het zelfvertrouwen van mensen. In dit artikel worden een aantal methodes beschreven waarop je weer wittere tanden kunt krijgen. Sommige methodes hebben een sneller resultaat dan andere. Alle methodes zijn echter natuurlijke methodes en richten geen schade aan je tanden.

Aardbeien voor witte tanden

Aardbeien bevatten zuren die je tanden witter kunnen maken. Daarnaast zijn ze ook nog is lekker. Neem aardbeien als tussendoortjes kauw er goed op en wrijf vervolgens het witte bovenste gedeelte over je tanden.

Kurkuma voor witte tanden

Steeds meer mensen poetsen hun tanden ook wel eens met kurkuma. Ondanks dat het geel is zorgt het voor mooie witte tanden. Je kunt zowel je tanden ermee poetsen als de kurkuma gewoon eten.

Verbrand brood voor witte tanden

Vrouwen uit Iran gebruiken deze methode om hun tanden witter te maken. Om te beginnen laten ze het brood verbranden. Vervolgens maken ze er grof poeder van en poetsen hiermee hun tanden. Gek genoeg krijgen ze hier wel wittere tanden van.

Appel voor witte tanden

Zure appels bevatten zuren die zorgen voor wittere tanden. Het resultaat is direct te zien. Daarom is een appel ideaal voor na de lunch. Zo hoef je niet meer je tanden te poetsen na het lunchen.

Sinaasappelschil voor witte tanden

Wrijf dagelijks je tanden in met de binnenkant van de sinaasappelschil. de sinaasappelschil bevat namelijk zuren die je tanden witter maken. Deze methode komt oorspronkelijk uit Thailand en wordt daar nog steeds vaak gebruikt. Na een weekje kun je het gebruik verminderen naar twee of drie keer per week, zodat het je tandglazuur niet beschadigd.

Citroen en baksoda (natriumcarbonaat) voor witte tanden

Voeg wat citroen toe aan baksoda (natriumcarbonaat). Je zult dan zien dat het gaat bruisen. Breng dit met een borstel aan op je tanden en laat dit een minuut op je tanden zitten. Poets vervolgens je tanden goed schoon, zodat er niks meer op zit. Let wel op dat je het niet langer dan een minuut op laat, want anders richt dit schade aan je tandglazuur. Verder kun je hier ook zout aan toevoegen om het beter te ontsmetten. Zout zorgt er namelijk voor dat er minder bacteriën in je mond voorkomen. Je kunt ook je mond spoelen met zoutwater. Dit helpt ook bij tandvleesontstekingen.

Zuivel voor sterke tandglazuur

Het is natuurlijk belangrijk dat je tandglazuur sterk genoeg is, want anders kunnen je tanden snel worden aangetast en kun je je witte tanden niet behouden. Voedingsmiddelen met fosfor en calcium zorgen ervoor dat het tandglazuur snel wordt hersteld. Het wordt namelijk elke dag aangetast door o.a. tandenpoetsen. Fosfor en calcium zitten vooral in groente, fruit en zuivelproducten. Let wel op dat teveel calcium niet goed is voor het lichaam. De verhouden calcium en fosfor moet namelijk behouden worden. Anders kan het tot een verslechtering van het bot leiden. Daarom is het dan ook niet verstandig om elke dag melk te drinken.

Kruidnagel voor witte tanden

Kauwen op een kruidnagel helpt voor wittere tanden. Je kunt ook op een gedroogd kruidnagelbloem kauwen. Dit vinden de meeste mensen echter niet zo prettig. Kruidnagel verwijderd de bacteriën in je mond en zorgt voor een frisse adem. Ook is het mogelijk om twee of drie  kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en hiermee je tanden te poetsen.

Wees zuinig op je tanden

Om mooie witte tanden te krijgen en te behouden is het belangrijk dat je zuinig bent op je tanden. Je zult zelf ook wel weten wat goed en wat slecht is voor je tanden. Probeer slechte dingen zoveel mogelijk te verminderen. Roken, koffie, alcohol, cola en andere dranken met prik zijn heel slecht voor je tanden. Probeer deze daarom zo weinig mogelijk of helemaal niet te gebruiken.

 

Photo by Mateus Lunardi Dutra / CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter