Voeding

Wortels gezond | Voordelen van wortels

wortels gezond
Geschreven door Bodyheal

Tussen april en juni zijn de wortels weer volop verkrijgbaar in onder andere de supermarkten. In dit artikel bespreken we waarvoor wortels gezond zijn. Wortels zijn voornamelijk bekend als een belangrijk basis voor de meeste afslankdiëten. Het is dus ook mogelijk om met wortels gezond af te vallen. Ze hebben echter veel meer gezondheidsvoordelen dan alleen helpen met afvallen! 

Wortels gezond voor de ogen

Een van de bekendste redenen waarom wortels gezond zijn is natuurlijk, omdat ze goed zijn voor je ogen. Ze hebben namelijk een hoge gehalte aan beta-caroteen. Beta- caroteen wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A. Dit is nodig voor het goed functioneren van je ogen. Nachtblindheid wordt met name veroorzaakt door een langdurig tekort aan vitamine A, dus door wekelijks wortels te eten zul je altijd voldoende vitamine A hebben!

Wortels gezond | tegen hart- en vaatziekten

Dankzij de grote hoeveelheid vitamines die wortels bevatten (vooral vitamines A, C, B1, B2, B6, B12, B5 en E) hebben ze een vaatverwijdend functie. Het eten van wortels is dus zeer belangrijk & vooral op een oudere leeftijd. Doordat het een vaatverwijdend functie heeft, is het natuurlijk ook een natuurlijke bloeddrukverlager. Als je bloedvaten namelijk verwijden, zal je bloeddruk lager zijn (stroomsnelheid daalt).

Wortels gezond | voor een goede darmwerking

Ze zijn goed voor je darmwerking. Dit komt niet alleen door de vezels die een wortel bevat, maar met name ook door beta-caroteen. Door een juiste hoeveelheid ervan dagelijks te eten, zal je (indien je vooraf problemen met je darmwerking had) een duidelijke verbetering van je darmwerking merken! Nog een belangrijke reden dus waarom wortels gezond zijn.

Wortels gezond | tegen huidkanker

Onlangs heeft het ‘National Cancer Institute (VS)’ bekend gemaakt dat wortels gezond zijn tegen huidkanker. De stof caroteen biedt namelijk bescherming tegen huidkanker. Mensen die dagelijks wortels eten hebben minder kans op huidkanker.

Wortels gezond | Natuurlijke cholesterolverlagers

Tenslotte is er nog een reden waar wortels gezond zijn. Naast al de bovengenoemde voordelen hebben wortels namelijk ook een cholesterolverlagende werking. Dit komt met name dankzij de grote hoeveelheid vezels die het bevat. Ben je op zoek naar cholesterolverlagende voeding? Lees dan het artikel over natuurlijke cholesterolverlagers.

Zoals je kunt afleiden van de bovengenoemde weetjes, zijn wortels gezond en helpen ze bij veel verschillende zaken in het lichaam. Begin dus vandaag nog met wortels toevoegen aan je dagelijkse voeding. Wortels kunnen toegevoegd worden aan veel verschillende recepten. Daarnaast zijn er veel wortelrecepten te vinden op het internet.

Over de auteur

Bodyheal

2 Reacties

Laat een Reactie achter