Voeding

Groene koffie gezond | Is groene koffie gezond?

Groene koffie gezond | voordelen van groene koffie
Geschreven door Bodyheal

Als je groene koffie hoort denk je waarschijnlijk meteen aan afvallen. Maar een belangrijkere vraag is: is groene koffie gezond? En kan je echt met behulp van groene koffie afvallen? Dit en veel voordelen van groene koffie gaan we bespreken in dit artikel.

Wat is groene koffie?

Om te beginnen is het denk ik belangrijk om te weten wat groene koffie is. Groene koffie is een naam voor gewone niet geroosterde koffiebonen. Dus niet de koffiebonen die we in de supermarkt kopen, want die zijn al geroosterd. Het gaat hier echt om de bonen die direct uit de plantages komen.

Groene koffie gezond | Groene koffie vs normale koffie?

Waarom is groene koffie gezonder dan normale koffie? De antwoord op deze vraag is heel simpel en logisch. Hiervoor gaan we kijken naar de productie van normale koffie.

  1. Groene koffiebonen worden geplukt van de plantages en daarna gedroogd.
  2. Vervolgens worden de bonen geroosterd. Dit is de fase waarin groene koffie zeer veel voordelen verliest. Hierdoor ontstaat er een chemische reactie in de boon. Bij deze chemische reactie komen er 700 verschillende chemische stoffen vrij. Waaruit zijn deze chemische stoffen ontstaan? De verbranding van de natuurlijke stoffen. De natuurlijke stoffen die tijdens deze proces worden vernietigd hebben veel meer voordelen voor ons dan de nieuwe ontstane chemische stoffen.

Groene koffie gezond | Natuurlijke bloeddrukverlager

Ten eerste is groene koffie gezond omdat het natuurlijke bloeddrukverlager is. Integenstelling tot normale koffie. Normale koffie heeft namelijk juist een bloeddrukverhogend werking. Dit heeft het vooral te danken aan de antioxidant chlorogeenzuur.

Groene koffie gezond | gezond afvallen

Het is zeker mogelijk om met groene koffie gezond af te vallen. Groene koffie bevat cafeïnezuur en chlorogeenzuur. Beide zuren spelen een belangrijke rol bij het afval proces. Het werkt als volgt.

De cafeïnezuur in groene koffie zet de vetzuren uit het opgeslagen lichaamsvet vrij. Het wordt weer omgezet naar zijn originele vorm, energie. Oftewel je krijgt meer energie. Je voelt je dus fitte, meer helder en je concentratievermogen neemt toe. De chlorogeenzuur helpt de lever bij het verwerken van de vetzuren die vrij zijn gemaakt. Hierdoor versnelt je stofwisseling. Groene koffie kan dus zeker goed van pas komen voor mensen die willen afvallen. Drink wel met mate, zodat je niet te veel afvalt.

Groene koffie gezond | Natuurlijke ontstekingsremmer

Verder is groene koffie gezond omdat het bepaalde stoffen bevat die ontstekingsremmend werken, daarom is het ook een natuurlijke ontstekingsremmer. Het heeft een ontstekingsremmende werking zowel voor inwendige infecties als uitwendige.

Groene koffie gezond | Verlaagt LDL cholesterol

Ook is groene koffie gezond voor mensen die de slechte LDL cholesterol willen verlagen. Groene koffie is namelijk in staat om vitamine E te regenereren. Vitamine E is een hele sterke antioxidant. Het heeft een belangrijke remmende werking tegen het ontstaan van LDL cholesterol, waardoor het thuishoort in het rijtje van cholesterolverlagende voeding.

In tegenstelling tot gewone koffie mist groene koffie twee stoffen. Dit zijn diterpeen en cafestol. Deze twee stoffen spelen een grote rol bij het aanmaak van LDL cholesterol. Verder worden ze ook gelinkt met ADHD.

Groene koffie gezond voor diabetespatiënten.

De bloeddrukverlagende werking van groene koffie heeft als gevolg een stabielere bloedsuikerspiegel. Onderzoekers leggen dit als volgt uit. De glucose-6-fosfaat wordt geremd, waardoor de afgifte van glucose aan het bloed ook wordt geremd. Het kan dus zeker van pas komen voor diabetes patiënten die hun bloedsuikerspiegel stabiel moeten houden. Een belangrijke reden dus voor diabetespatiënten om niet te vergeten dat groene koffie gezond is.

Groene koffie gezond | Capsules of poedervorm?

Aangezien groene koffie behoorlijk prijzig is, is het belangrijk om goed gebruik te maken van de voordelen van groene koffie. Groene koffie kun je het beste kopen als capsules of als poeder. De keuze ligt er maar net van af hoe je het wilt consumeren.

Groene koffie capsules zijn heel handig om mee te nemen. Ze zijn vooral voor mensen die geen tijd hebben om iets voor te bereiden. Heb je echter wel tijd om wat voor te bereiden dan raad ik je aan om het in poedervorm te kopen. Groene koffie in poedervorm kan gebruikt worden voor veel verschillende drankjes, shakes, smoothies of limonades. Je kunt er zelfs gewoon koffie mee maken. Maak je groene koffie gezond en lekker tegelijkertijd!

Uit al deze voordelen is het wel duidelijk dat groene koffie gezond is en veel meer voordelen heeft dan normale koffie. Begin daarom vandaag nog met het vervangen van de normale koffie met groene koffie en profiteer ook jij van de vele voordelen van groene koffie.

Groene koffie bereidingswijze.

Omdat groene koffie gezond is en veel meer voordelen heeft dan de normale koffie hebben we een aantal recepten voor je klaarliggen dit je meteen kunt gebruiken! Het is namelijk behoorlijk simpele om een kopje groene koffie te bereiden. Hier heb je de groene koffie echter wel in poedervorm nodig.

  1. Warm wat water op in de pan.
  2. Voeg daar een eetlepel groene koffie poeder aan toe.
  3. Laat het geheel een minuutje of vijf koken.
  4. Filtreer het tenslotte. Klaar is jou gezonde koffie!

De groene koffie smoothies zijn ook heel populair. Daarom hebben wij ook een groene koffie smoothie recept klaarliggen voor jou.

De benodigdheden voor deze smoothie zijn

De bereidingswijze van de groene koffie smoothie is simpel. Net zoals alle andere smoothies gooien we alles bij elkaar in de blender en wachten we net zolang totdat het een gladde vloeibare substantie is geworden.Voor de versiering kan je het serveren met een hele of halve aardbei op de groene koffie smoothie.

Photo by Aidan/ CC BY

Over de auteur

Bodyheal

Laat een Reactie achter